POMOZIMO NENADU MITIĆU

Da iz tuge nastane sreća

Piše: Marko Spirić

 

SAM, SAMCIJAT: Veća je verovatnoća da se sreća pretvori u tugu, nego kad iz tuge nastane sreća. Svaka noć donosi novi dan, a taj dan ne donosi ništa. Nenadova priča od kako se rodio nije bila laka. Oca ne pamti, a sa majkom i bakom je živeo do pre nekoliko godina, kada je ostao i bez njih. Iako je život odredio da bude tu gde jeste, takav kakav jeste, i dalje je ponosan i pun optimizma. Ostao je bez obe noge, ali pogledajte njegov osmeh.

 

TROŠNA KUĆA: Nenad Mitić (35) živi na selu Slavujevac, koje je nekoliko kilometara udaljeno od Preševa. Do kuće je teško doći, naročito zimi. Živi u trošnoj kući, sa krovom koji prokišnjava, sa otvorenim tavanom od drvenih dasaka, u dve sobe. Ima televizor, krevet, regal i nešto garderobe koju je dobio od darodavaca.

 

MIŠEVI I PACOVI: Kaže da se ne boji miševa i pacova, ni zmija koji su mu česti posetioci u kući, jer je nemoćan da bilo šta uradi. Nije korisnik socijalne pomoći, ni tuđe nege. Hranu dobija od komsija za socijalu koji se, uglavnom, smiluju na njega i njegovu situaciju. Najteže mu pada to što ne može sam ni do poljskog toaleta, koji se nalazi iza kuće na livade, a toalet u kući uopšte nema.

 

GANGRENA: „Zdravstveno stanje mi je iz dana u dan sve gore, srčani sam bolesnik.

Gangrenu sam dobio zbog promrzlina, pa su mi lekari amputirali obe noge“, navodi Nenad.

Njegova nada u bolje sutra se ne gasi. Smeje se i pored svih problema koji su ga snašli, komunikativan je i raspoložen za priču. Jer, kako sam kaže, to mu je pomoglo da se izvuče iz depresije i ne razmišlja o životnim problemima.

 

OPTIMIZAM: Veruje i nada se da postoje dobri i plemeniti ljudi koji će mu pomoći da dobije invalidska kolica sa elektromotorom, da mu se obezbede najosnovniji uslovi za život, a to su hrana, garderoba, siguran krov nad glavom i bolji uslovi za koliko-toliko normalan život.

 

Pomozimo Nenadu da dobije sve to, kao i mogućnost za lečenje koje mu je neophodno!

 

Telefon, adresa i računi:

 

+38162/18-74-200, kontakt osoba: Nenad Mitić

 

selo Slavujevac mahala Garsko (Preševo) 17523

 

Dinarski račun: račun banke  908-20501-70, broj računa 9031024122714-RS 35205903102412271407

 

Devizni račun:  Mitić Nenad  908 20501 70 – broj računa 905-9011007137405-91

Komentari

Можете ли да напишете тачан број жиро рачуна, није јасно шта је позив на број а шта рачун па у Пошти не прихвата уплату. Хвала!

ZutoCvece