ZORAN ANTIĆ, SAVETNIK ZA BEZBEDNOST IVICE DAČIĆA

Ostajem na čelu vranjskih socijalista

REŠENjE

Iako mu zvanično još uvek nije uručeno rešenje o imenovanju, Zoran će Antić makar do kraja mandata ove vlade biti savetnik njenom prvom potpredsedniku Ivici Dačiću, šefu SPS. Antić u izjavi za Vranjske kaže da će mu delokrug rada biti određen obrazovanjem, a to je u ovom slučaju pre svega bezbednost. Antić nije mogao da kaže ništa detaljnije o svojoj novoj sinekuri, ali naglašava da ostaje na čelu vranjskog SPS:

„I dalje ne mogu da kažem ništa detaljnije o savetničkom položaju jer tek i sam treba da se upoznam sa detaljima. Iako ću veći deo vremena provoditi u Beogradu, mogu da kažem da nastavljam da vodim stranku u Vranju“, kaže Antić.

On dodaje da će mu oblast bezbednosti biti svakako prioritet u opisu posla, očekujući višestruku korist ovog nameštenja:

„Ovo je dobro ne samo za stranku u Vranju, već i za ceo jug Srbije. Pokušaću da napravim dobre kanale za lobiranje kako bi Vranje i ovaj kraj imali korist od mog posla“, kaže Antić.

Dačićevog savetnika podsećamo na postizborne priče iz SNS o koaliciji sa SPS, ali bez njega. Da li je sada, pošto definitivno nema aspiracije prema nekoj lokalnoj funkciji, trasiran put SPS ka vlasti, ili posle predsedničkih izbora, gde je SPS podržao Vučića, ta priča više nema smisla?

„Pa ja pregovaram sa Bulatovićem (Slaviša, predsednik GrO SNS; p.a.) o uslasku SPS u vlast. Rekao sam da nisam zainteresovan za lokalne funkcije, i to se sada videlo“, kaže Antić.

Njegov najbliži saradnik u Vranju, Branimir Stojančić, predsednik Izvršog odbora GrO SPS, kaže da je Antić još odavno trebalo da bude tik uz Dačića, samo da nije bilo „podmetanja nogu i zabijanja noža u leđa“ od strane „drugova“ iz SPS:

„Zoran je odavno trebalo da bude uz Dačića i da mu pomogne u borbi za državu i politiku koju socijalisti zastupaju. Ne mogu da govorim o dogovoru koji Zoaran i Dačić imaju, jer nisam ovlašćen i kompetentan, samo mogu da kažem da je ovo predsedniku Dačiću jedan od mudrijih i pametnijih poteza“, kaže Stojančić.

On ne može da govori o tome da li će se Antić seliti u Beograd, ali može o njegovim kompetencijama. Stojančić otkriva da je od Antića mnogo naučio i da su mnogo toga zajedno prevalili preko glave u životu i politici. Zbog toga je, dodaje, glupo kad na portalima i u komentarima, posle objave vesti o Antićevom novom poslu, čita smatranja pojedinih „eksperata“ koji od škole i stručnosti imaju samo mali odmor, a koji raspravljaju o kompetencijama Zorana Antića:

„Nekoga ko je prošao put od običnog člana do člana predsedništva u partiji. Ko poznaje kako stranka diše u Vranju, Novom Pazaru, Kladovu, Subotici, a pogotovo u samom Beogradu. Raspravljaju o čoveku koji poznaje sistem lokalne samouprave možda najbolje u Srbiji. Mnogi ne znaju da je Zoran diplomirao na Fakultetu političkih nauka na temi Balkana i balkanskih naroda, da ima objavljene studije o pitanju terorizma, obaveštajnog rada, politike velikih sila, Hladnom ratu i posthladnoratovskim dešavanjima, objavio je dve publikacije kao koautor, a posebno bih izdvojio radove na temu Pravoslavne crkve u Makedoniji, kao i samog makedonskog i albanskog pitanja“, objašnjava Stojančić.

Ali, to nije sve. Na master studijama izučava multipolarnu diplomatiju, kao i Kinu kao globalnu silu, da ne govorim o pitanju islama i arapskih zemalja.

„I da li posle ovoga normalan čovek može da se pita o čemu Zoran Antić može da savetuje Ivicu Dačića ili bilo koga. Moje lično mišljenje je da je do ovog imenovanja trebalo da dođe mnogo ranije i da je Ivica Dačić kraj sebe stavio jednog od najodanijih saradnika“, završava Stojančić.

Neskriveno euforičan je i Siniša Mitić, prvi čovek socijalista Pčinjskog okruga, jer niko u Vranju odavno nije bio na tako visokom položaju, „takoreći u vrhu države“:

„Vranje i SPS odavno to zaslužuju s obzirom na naše rezultate. Konačno je shvaćena uloga SPS u Vranju i na jugu Srbije, u vrhu stranke je sazrela svest o tome“, kaže Mitić.

PROSTOR

On od Antića očekuje da će raditi na tome da Vranje dobije ono što mu pripada, iako neće da se nalazi na mestu gde se „dele pare“:

„Otvara se prostor za delovanje po raznim osnovama, posebno ako se zna da je Dačić prvi potpredsednik vlade, a verovatno budući premijer. Od Zorana očekujem da Vranju i čitavom regionu donese mnogo više nego što smo do sada imali“, kaže Mitić.

Osim Negovana Stankovića, socijaliste državnog sekretara u Ministarstvu za rad, Vranje dugo nema čoveka na važnoj državnoj poziciji. Mitić dodaje da je tu i Surduličanin Dragan Boske Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, očekujući da svi oni zajedno sa Antićem nastave da doprinose regionu:

„Važno je da imamo naše ljude u Beogradu, bez obzira na stranačku pripadnost“, zaključuje Mitić.

Opskurni tabloidi poželeli su Antiću dobrodošlicu u prestonici vadeći iz naftalina još opskurniju „aferu konjak“, pa je tako savetnik osvanuo na jednoj naslovnici. Od ove sanktpeterburške storije Antić izgleda neće moći da se još dugo otrese, ma koliko afera bila montirana i smišljena u kontekstu aktuelnog političkog trenutka pre četiri godine. Ali, to Antiću ne bi trebalo da predstavlja problem ako se zna da će sada biti još više na meti, mnogo više nego do sada žrtva raznih podmetanja i kuhinja.

Dragan Tomić dugo je godina bio sinonim za Vranjanca u republičkoj vlasti, iako smo imali još ministara, narodnih poslanika i jakih direktora. U ovoj i ovakvoj Srbiji, pri ovakvom odnosu snaga pre svega među samim socijalistima, Antićevo nameštenje zaista predstavlja veliki uspeh. Pitanje je samo da li će, upravo u okolnostima koje smo naveli, uspeti da ostvari ono što bi želeo i što drugi od njega očekuju.

 

 

SLAVIŠA BULATOVIĆ

SA SPS SVE PO STAROM

„Pre svega želim da čestitam Antiću na imenovanje i poželim mu uspeh u radu. Veoma je značajno da Vranje ima što više ljudi na funkcijama u Beogradu, posebno ako znamo da se naš grad suočava sa raznim problemima“, kaže narodni poslanik i šef SNS u Vranju.

Na pitanje da li će na bilo koji način Antićeva funkcija uticati na odnos dve stranke, Slaviša Bulatović kaže:

„Neće ni na koji način. Naš odnos sa SPS se promenio posle 4. marat kada su oni podržali predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, i  među nama sve ostaje po starom“.

 

Komentari

Ovo je cirkus ns najvisem nivou,bezbednost i uticaj vetra na bezbednost gradjana u Pcinjskom regionu.

....ahahahaha..ovakav cirkus, ni montipajtijevci ne bi mogli da prirede..
...pazi sad ovo, kobajagi politicar i kobajagi savetnik, treba da savetuje onog sto peva miljacku, voli koferce, ma voli i starlete, a i kohibu, a najvise voli vodju od BGH2O...jer, sta bi radio koferce, a i konjacic, ako bi ih kojim slucajem vodja 'otkacio', a svi skupa bi trebali jos onomad da sade lukac u Padinjak, eee, ali zelembaci su chudo...i tako sve u...krug....

Sada kada treba da bude osudjen po optuznici on izmislja nekakvu bezbednost, Dacic nije direktor BIA niti ministar odbrane, a Antic lupeta.

Само тако Антићу и искрене честитке пусти ове зле коментаре људи који ти нису ни до колена, него обична пискарала на мрежама!

Da li je poveo i Antonija kod Ivicu?

Upravo raspravlja sa majku ti da i tebe povede. Vise se ne potpisujes zenskim imenima, porasla pisa.

AluTerm plus