FUDBAL: PRVA LIGA

Suraka za beg sa dna

Meni se posrećilo da u 51. minutu pošaljem loptu u same rašlje, što je bilo dovoljno da ostvarimo pobedu nad Bežanijom. Hvala Bogu što je uslišio moje molbe i pomogao mi da se upišem u listu strelaca. Pobeda nam je donela skok na tabeli, ali i pristojne premije – kaže internacionalac iz Gane Zakarije Suraka

 

Posle pobede nad Inđijom, gde su u prvi plan izbili strelci Zakarije Suraka i Jovan Zucović, trener Antić od svojih fudbalera tražio je i pobedu nad timom sa Bežanijske kose. Domaći fudbaleri vodili su tešku bitku sa gostima iz Beograda. Neizvesnost je presekao Suraka koji je majstorskim šutem u 51. minutu savladao golmana Bežanije Lazarevića. Po završetku meča nastalo je opšte slavlje u svlačionici, a najraspoloženiji bio je odlični internacionalac iz gane u redovima Dinama, Zakarije Suraka:

-Izuzetno sam srećan, jer mi je pošlo za nogom da na dve utakmice postignem dva gola. Bilo je vreme da i meni krene. Ova pobeda mi je draga, jer su naši navijači otišli zadovoljni. Sada se lakše diše, napustili smo dno tabele i sa 13 osvojenih bodova nalazimo se na dvanaestom mestu – sa oduševljenjem priča Suraka.

Najteže vam sledi, idete lideru na tabeli, šabačkoj Mačvi?

-Šapčani su najbolji tim u ligi. Znam dosta fudbalera iz tog kluba, pogotovo Predraga Jeremića koji je bio u Dinamu i Radniku iz Surdulice. Oni ne kriju ambicije, samo ih Super liga interesuje. Naš je cilj da opstanemo u ligi. Zbog toga biće izuzetno teško u Šapcu. Da budem iskren, bio bih radostan ako donesemo bod.

Posle Mačve dočekujete drugoplasiranu Slobodu?

-Ne zna ko je bolji, Mačva ili Sloboda. Sa Užičanima igramo kod kuće i tu smo u blagoj prednosti. Ali, ne treba zaboraviti, oni su Radnik iz Surdulice izbacili iz osmine finala Kupa Srbije. To sve govori. Mi idemo sa idejom da ih pobedimo. Onda bismo imali 16 bodova, što je po meni minimum za uspešnu prolećnu trku.

Na kraju jesenjeg prvenstva, gostujete Zemunu?

-Po meni to je najlakši susret koji nas čeka. Mada u fudbalu nemate lakih protivnika. Tim iz Gornje Varoši nije ekipa koju ne možemo da savladamo. Optimista sam da ćemo kući doneti bar jedan bod, a možda i ceo plen.

Počele su i premije da vam stižu?

-Ah, to je najlepše. Pobedili smo Bežaniju i trener Antić uleteo je u svlačionicu, rekao nam svima, momci, svaka čast, zaslužili ste premije koje je obezbedio sportski direktor našeg kluba Miloš Vukolić. Koliko sam razumeo, treba da podelimo 200 hiljada dinara. Bio sam u startnoj postavi, dao sam gol, pa očekujem da budem i novčano nagrađen. To motiviše. Nadam se da ćemo realizovati cilj koji smo zamislili svi u klubu,a on je opšte poznat – da Dinamo i naredne sezone bude prvoligaš.  

ZutoCvece