TALENTI: VLADIMIR RISTIĆ, CICIBAN FK CRVENA ZVEZDA

Najsrećnije dete na svetu

Zajedno sa decom iz cele Srbije i Republike Srpske treniramo kod Marka Milića i već 12. novembra naša generacija igra sa vršnjacima Novog Pazara

 

Nekadašnji šampion Evrope i sveta Crvena zvezda, kao i svaki veliki klub u Evropi, širom Srbije ima razvijenu mrežu skautinga. Svako iole talentovano dete je pod budnim okom Zvezdinih stručnjaka i gotovo je nemoguće da njima nešto promakne. U sličnoj situaciji našao se i desetogodišnji Vranjanac Vladimir Ristić za koga se zainteresovao klub iz Ljutice Bogdana. Koordinator mlađih selekcija u FK Dinamo Jova Ristić od nekadašnjeg igrača Dinama Vladimira Tintora dobio je zadatak da u petominutnom videozapisu pošalje sve o mladom Vladimiru Ristiću. Ubrzo je to urađeno i predato treneru generacije 2006. Marku Miliću. Hitno je talentovani Vranjanac pozvan da dođe na Marakanu i tako je sve krenulo. Vladimir, koji je inače i odličan učenik u OŠ «Radoje Domanović», na početku govori:

ŠTA JE ZVEZDA

- Tata me je odveo za Beograd i trener Marko Milić mi je objasnio šta znači biti član Crvene zvezde. Upoznao me je sa bogatom tradicijom kluba, odveo me je u muzej, a potom smo ceo jedan sat razgovarali i on mi je predočio da bi najbolje bilo da budem stalni član crveno-belih. Pomalo sam bio iznenađen, jer sam očekivao da će tu biti selektiranje i da će tek onda, ako su oni zainteresovani, doći do razgovora. Ubrzo mi je postalo jasno da oni odmah žele da budem njihov član, jer sve o meni znaju – govori o prvim impresijama Vladimir.

Osnovno pravilo u Crvenoj zvezdi da okuplja talentovanu decu iz cele zemlje, kao i Republike Srpske, koji jednom nedeljno igraju mečeve, a tokom nedelje po specijalnom programu, koji su oni osmislili, u svojim mestima svakodnevno treniraju. Vladimir je na Gradskom stadionu pod nadzorom pomoćnog trenera prvog tima Davora Tasića:

-Zvezda je veliki klub. Generacija 2006. kojoj Vladimir pripada u Zvezdi ima poseban tretman. Reč je o cicibanima koji se još ne takmiče i zbog toga im se poklanja velika pažnja u smislu da usavrše koordinaciju pokreta, motoriku, osnovnu fudbalsku tehniku, šut sa obe noge, pas igru, skok i igru glavom. Sa Vladom radim tri dana, a ostala tri on je zajedno sa ostalom decom koju trenira Jova Ristić. Teško je u ovom trenutku reći šta će biti u fudbalskom smislu sa Vladimirom. On je još dete. Ali, ima ogromnu energiju da uspe i ta vrsta želje i istrajnosti može ga dovesti do toga da bude vrlo značajan fudbalski potencijal – govori Tasić.

Koordinator mlađih selekcija u FK Dinamo Jova Ristić sretan je što je klub Zvezdi podario talentovanog dečaka:

ULAGANjA

-Dobro se zna da su kao mladi momci u Zvezdu otišli Vlada Stošić i Dejan Stefanović koji su kasnije napravili velike karijere i postali poznati širom sveta. U međuvremenu, spuštena je granica za odlazak mladih igrača u ovaj veliki klub. Vlada i Deki otišli su kao mladići, a Vlada ide kao dete. Crvena zvezda time želi da od najmlađih nogu fudbalski vaspitavaju decu i od njih pravi buduće velike igrače. U ovom slučaju bitne su dve stvari, Vladimirova upornost i sa druge strane, mogućnost njegovih roditelja da finansijski omoguće odlazak u Beograd svake nedelje. Ako znamo da taj proces traje sve do završetka osnovne škole, onda se lako može izračunati da će ulaganja roditelja biti izuzetno velika. Ali, ako ne uložite, ne možete ništa ni očekivati. Iskreno očekujem, s obzirom da je Vladimir veliki talenat, da će vrlo brzo Zvezda preuzeti stvar u svoje ruke i da će ga za godinu-dve dana uzeti pod svoje okrilje i on će tamo i trenirati i živeti.

 

 

PROFIL

Ime i prezime: Vladimir Ristić

Datum i mesto rođenja: 4.12.2006. Vranje

Visina: 140 cm

Težina: 33 kg

Mesto u timu: ofanzivni vezni

Klubovi: Dinamo Vranje, Crvena zvezda Beograd

ZutoCvece