FUDBAL: SUPER LIGA

Čančarević poklonio gol Partizanu

 

Teško sam sve to preživeo, morao sam da uzimam lekove za smirenje. Od tuge nisam mogao oka da sklopim, drugovi su me tešili, ali meni je krivo, jer sam imao osećaj kao i ostali iz mog tima da ćemo izjednačiti i uzeti bod Partizanu – neutešan je golman Ognjen Čančarević

 

Fudbaleri Partizana u motelu Predejane boravili su uoči okršaja sa superligašem iz Surdulice. Došli su sat ranije pre meča, a zajedno sa njima i visoki funkcioneri Miloš Vazura, Ivica Ilijev, a našao se tu i Miroslav Vjetrović, nekadašnji igrač ovog kluba i  Hanovera. Mnogi navijači pohrlili su ka Gradskom stadionu. Veliki broj pripadnika žandarmerije opkolio je stadion i jedino što je smetalo i igračima i navijačima bila je hladnoća. Tek nekoliko stepeni iznad nule držalo je pristalice oba kluba u stojećem stavu i nikom nije padalo na pamet da sedne. Lukavi fudbaleri Partizana koriste na početku dve greške odbrane domaćih i preko Djurđevića i Leonarda vode 2:0. Mladi reprezentativac Srbije Igor Zlatanović golom u 47. minutu najavio je mogućnost remija, a onda je usledio neviđeni kiks Čančarevića i na kraju 1:3. Pouzdani čuvar mreže ni danas nije u stanju da objasni kiks koji ga je doveo u situaciju tragičara:

-Dugo sam u fudbalu i svašta sam preturio preko glave. Ali, ovako nešto nisam mogao ni u snu da zamislim. Imao sam najbolju nameru da loptu prosledim saigračima u napadu. Lopta je išla prema meni, tako sam se i postavio, krenuo sam sa šutem ali ona je promenila smer, udarila je u džombu, to me prevarilo i Djurđević koji je bio u mojoj neposrednoj blizini, mirno je loptu sproveo u mrežu. Teško sam sve to preživeo, morao sam da uzimam lekove za smirenje. Od tuge nisam mogao oka da sklopim, drugovi su me tešili, ali meni je krivo, jer sam imao osećaj kao i ostali iz mog tima da ćemo izjednačiti i uzeti bod Partizanu.

Život teče dalje, čekaju vas susreti u Novom Sadu sa Vojvodinom, potom idete u Ivanjicu?

-Nijedan od ta dva susreta neće biti lak za nas. Vojvodina je među najboljim klubovima u zemlji. Javor Matis trenira Miloš Veselinović koji je bio i naš trener. Nama ostaje da iznenadimo naše protivnike i zadržimo sredinu tabele. Imamo dovoljno iskusnih igrača koji mogu da iznesu teret velikih obaveza, a tu je i naš trener Neško Milovanović. Optimista sam, nadam se najboljem. Svi u klubu smo ubeđeni da će Radnik zadržati superligaški status.

ZutoCvece