SKANDAL U OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ”

Verbalno van dvorišta

ČINjENICE
Kako nezvanično saznajemo, besan roditelj je vikao da niko ne može da uznemirava njegovog sina. Nakon incidenta uprava ove ustanove pozvala je policiju.
Iz vranjske Policijske uprave poručili su nam da nemaju novih informacija o ovom skandalu i dodaju da će proveriti sve detalje i navode.
-Ovaj događaj je prijavljen PU u Vranju. Kad utvrdimo činjenično stanje, preduzećemo radnje u skladu sa zakonom. U pitanju je verbalni delikt, a o svemu ostalom biće obaveštena i javnost, kada se za to stvore uslovi – kaže za Vranjske portparol PU Dragan Stamenković.
Pedagog takozvane "Šeste škole" Danijela Mitrović nije želela da daje bilo kakve izjave, čak i nakon našeg insistiranja da je važno mišljenje osnovnog stručnog saradnika koji se bavi vaspitanjem dece. A javna je tajna u školi da nasilničko ponašanje dece nije izuzetak.
Slađan Stanković, razredni starešina razreda u kome se desio napad, kaže da samo direktor Antić može da se obrati medijima.
-Imamo sve informacije, detaljno smo upoznati sa slučajem, ali ništa ne mogu da vam kažem. Ono što je sigurno to je da se incident dogodio van školskog dvorišta – naglašava Stanković.
Neki učenici su bili svedoci napada, uznemireni su, barem oni sa kojima smo razgovarali. Ipak šapatom prepričavaju ono što se desilo u petak. Složni su u oceni da to ne priliči ugledu "Brankove" škole. Smatraju da policija treba da radi svoj posao, naglašavajući da nije prvi put da u školi ovaj dečak uzrokuje probleme.
-Taj roditelj je nekulturno i bahato ušao u zgradu škole i počeo da preti deci – kaže jedan od nastavnika koji ni za živu glavu nije želo da javno govori.
NISAM TU
Dodaje kako je nedopustivo da roditelj napadne učenike koji se ponašaju u skladu sa propisanim normama, naročito uzimajući u obzir da je upravo njegov sin taj koji se ponaša neprikladno, nedisciplinovano i preti svojim vršnjacima. Ponašanje tog dečaka je u više navrata sankcionisala školska uprava, kažnjavala ga je i protiv njega su preduzimane disciplinske mere.
Gradski prosvetni inspektor Dejan Dušanović u izjavi za Vranjske rekao je da je odsutan, već dva dana nije u Vranju jer je poslom otputovao u Šabac.
-Niko do sada nije prijavio slučaj. Od vas čujem da se to dogodilo. Kad se budem vratio u Vranje, krenućemo sa detaljnom analizom i utvrđivanjem činjeničnog stanja – kratak je bio Dušanović.
Resorna većnica Zorica Jović kaže da najpre, pre nego da komentar, želi da policija odradi svoj posao. Vranjske nisu uspele da razgovaraju sa roditeljem dečaka.

DRAGAN ANTIĆ, DIREKTOR ŠKOLE
BEZ POLITIČKE POZADINE

-Otac jednog učenika jeste verbalno napao dete, ali se to desilo van školskog dvorišta. Razredni starešina Slađan Stanković se posvetio tom slučaju, te od njega možete dobiti potrebne informacije – kaže Antić.
Na konstataciju novinara da se skandal desio baš u trenutku kada mu je dugogodišnji direktor Zdravko Veličković (SPS) ustupio fotelju, Antić (SNS) kaže kako "misli da nema slučajnosti u vremenskom poklapanju dva događaja", kao i da nema političke pozadine u svemu ovome.
Inače, Dragan Antić je deset godina radio kao učitelj u ovoj ustanovi, pre nego što je peuzeo funkciju direktora. Završio je Učiteljski fakultet.

ZutoCvece