FUDBAL: PRVA LIGA

Otac Neobojša za pobedu

Pošto je protojerej Sabornog hrama osveštao klupske prostorije, u najboljoj partiji jeseni, Dinamo slavio pobedu od 2.0. U nedelju prvoligaš iz Vranja domaćin beogradskoj Bežaniji. Do kraja šampionata slede mečevi sa Mačvom u Šapcu, Slobodom iz Užica u Vranju i u poslednjem kolu u Zemunu sa domaćim prvoligašem

 

«Sve ide kako treba, ali nema ko da da gol», jadao se posle dva poraza trener Dinama Dragan Antić. E da bi se to promenilo, Antić je posegnuo za posebnom metodom pa su osveštane su prostorije kluba a protojerej Sabornog hrama Svete Trojice, otac Nebojša, poručio je da će uz velikog svetitelja pravoslavlja Svetog Oca Prohora Pčinjskog, klub početi da pobeđuje.

I desilo se čudo. Proradili su Zakarije Suraka kao i golgeter Željko Dimitrov. Golovima u 15. i 43. zabeležena je dragocena pobeda nad Inđijom od 2:0. Suraka, koji je iz surduličkog Radnika došao u Dinamo, dao je prvi gol, potom pogodio stativu i oduševio sve prisutne na tribinama stadiona «Jumko». Nakon pobede, sretan što mu je najzad krenulo, govori:

- Bilo je vreme da se upišem u listu strelaca. Do sada nisam imao sreće da postignem gol. Sada mi je mnogo lakše. Drago mi je i zbog publike koja je i mene i ostale nagradila velikim aplauzom.

U nedelju domaćini ste Bežaniji?

- Drugi put zaredom igramo pred svojim navijačima. Moramo da pobedimo kako bismo se odlepili sa začelja tabele. Svima nama je cilj da Dinamo i dalje bude prvoligaš. Nadam se da ćemo to i ispuniti.

Sam je finiš šampionata, gde vidite Dinamo po okončanju sezone?

-Posle Bežanije, sva tri preostala meča su teška. Idemo u Šabac lideru na tabeli. Teško je prognozirati rezultat. Šapčani imaju kvalitetan tim i mi bi bili sretni sa bodom. Posle toga, u Vranje nam stiže izuzetno jaka Sloboda. Imamo ideju da zabeležimo pobedu. Ali, to će biti najteži naš meč pred domaćom publikom. Na kraju idemo Zemunu u goste gde imamo velike šanse. Kada se sve to sabere, očekujem da okončamo jesen sa minimum šesnaest, odnosno, sedamanest bodova, što bi bila lepa zaliha za prolećni deo trke.

ZutoCvece