FUDBAL: PRVA LIGA

Otac Neobojša za pobedu

Pošto je protojerej Sabornog hrama osveštao klupske prostorije, u najboljoj partiji jeseni, Dinamo slavio pobedu od 2.0. U nedelju prvoligaš iz Vranja domaćin beogradskoj Bežaniji. Do kraja šampionata slede mečevi sa Mačvom u Šapcu, Slobodom iz Užica u Vranju i u poslednjem kolu u Zemunu sa domaćim prvoligašem

 

«Sve ide kako treba, ali nema ko da da gol», jadao se posle dva poraza trener Dinama Dragan Antić. E da bi se to promenilo, Antić je posegnuo za posebnom metodom pa su osveštane su prostorije kluba a protojerej Sabornog hrama Svete Trojice, otac Nebojša, poručio je da će uz velikog svetitelja pravoslavlja Svetog Oca Prohora Pčinjskog, klub početi da pobeđuje.

I desilo se čudo. Proradili su Zakarije Suraka kao i golgeter Željko Dimitrov. Golovima u 15. i 43. zabeležena je dragocena pobeda nad Inđijom od 2:0. Suraka, koji je iz surduličkog Radnika došao u Dinamo, dao je prvi gol, potom pogodio stativu i oduševio sve prisutne na tribinama stadiona «Jumko». Nakon pobede, sretan što mu je najzad krenulo, govori:

- Bilo je vreme da se upišem u listu strelaca. Do sada nisam imao sreće da postignem gol. Sada mi je mnogo lakše. Drago mi je i zbog publike koja je i mene i ostale nagradila velikim aplauzom.

U nedelju domaćini ste Bežaniji?

- Drugi put zaredom igramo pred svojim navijačima. Moramo da pobedimo kako bismo se odlepili sa začelja tabele. Svima nama je cilj da Dinamo i dalje bude prvoligaš. Nadam se da ćemo to i ispuniti.

Sam je finiš šampionata, gde vidite Dinamo po okončanju sezone?

-Posle Bežanije, sva tri preostala meča su teška. Idemo u Šabac lideru na tabeli. Teško je prognozirati rezultat. Šapčani imaju kvalitetan tim i mi bi bili sretni sa bodom. Posle toga, u Vranje nam stiže izuzetno jaka Sloboda. Imamo ideju da zabeležimo pobedu. Ali, to će biti najteži naš meč pred domaćom publikom. Na kraju idemo Zemunu u goste gde imamo velike šanse. Kada se sve to sabere, očekujem da okončamo jesen sa minimum šesnaest, odnosno, sedamanest bodova, što bi bila lepa zaliha za prolećni deo trke.

AluTerm plus