FUDBAL: PRVA LIGA

Ribolovačke priče

 

Spas u izlasku iz rezultatske krize štoper Danijel Gašić vidi u mečevima kod kuće sa Inđijom i Bežanijom

 

Najnoviji poraz Dinama na gostovanju u Jagodini nepopravljivi optimisti vide u činjenici da trener Dragan Antić nema kvalitetan tim za ovako prestižno takmičenje. Oni drugi prvoligaša iz Vranja nazivaju «ribolovačkom pričom»: Ne pomaže ni Željko Dimitrov! Nije se upisao u listu strelaca, jer naprosto, niko mu nije uputio pravu loptu! – komentarišu.

Poraz je Dinamo sa trinaestog, odveo na četrnaesto mesto na tabeli. Štoper Danijel Gašić, koji je iz Jagodine došao u Vranje, tvrdio je da će se Dinamo vratiti neporažen. Sada ovako komentariše poraz:

-Po odnosu snaga na terenu zaslužili smo bod. Nismo zahvaljujući nesnalaženju pojedinih naših igrača u datim trenucima. Primili smo vrlo nesretan gol i to posle tri dodira. Milovanović je zatresao našu mrežu i mi smo krenuli mnogo agresivnije. Brat bratu, bli smo u poslednjih pola sata mnogo nadmoćniji, ali šta vredi kad nema ko da da gol».

Ovaj poraz različito je doživljen u Vranju?

-Većina iskrenih ljubitelja fudbala žali što nismo zabeležili pobedu. Oni malobrojni koji se mogu da izbroje na prste likuju!? Svako ima pravo na svoje viđenje stvari, ne ulazim u to, već se svi okrećemo prema Inđiji koja nam u nedelju stiže u goste.

To je prilika da se pomerite sa začelja tabele?

- Posle nam dolazi Bežanija. Sa dve vezane pobede moramo napustiti zonu ispadanja. U oba meča moramo zabeležiti pobede.

Do kraja vam ostaju još gostovanje Mačvi u Šapcu, sa Slobodom u Vranju i, na kraju, gosti ste Zemunu?

-Težak raspored, nema šta. Mi se ne predajemo, moguće je da iznenadimo ili Mačvu ili Zemun. Sa Slobodom mislim da će nam biti teško. Ti Užičani igraju dobar fudbal. Bio bih zadovoljan i bodom sa njima, a da ne pričam o kompletnom plenu. Kada se sve to sabere, jesen treba da okončamo sa sigurnih 13, odnosno, mogućih 15 bodova. To nije malo za nastavak u proleće, a mislim da će i trener Antić i Uprava kluba pronaći nove i kvalitetnije igrače s obzirom da je svima u Vranju cilj da Dinamo i dalje bude prvoligaš.

AluTerm plus