ODBOJKA: PRVA «A» LIGA ŽENE

Žokice pale u petom setu

U meču koji je trajao 143 minuta, Beograd je slavio pobedu nad novim prvoligašem Vranjem i to u taj breku – 3:2. Srednji bloker Vranjanki Marija Mijanović žali što nije njen tim zabeležio pobedu koja je bila na dohvat ruke

 

Prvi meč u republičkom rangu takmičenja, odbojkašice Vranja igrale su na beogradskom Ceraku u sali Osnovne škole «Ujedinjene nacije» pred 160 gledalaca. Krenule su iz Vranja u 9 časova, meč u glavnom gradu bio je zakazan za 16,15 časova. Iako iscrpljene od puta, nosile su se ravnopravno sa Beograđankama sve do same završnice petog seta. Trener Vranjanki Dragan Mratinković, za koga nema tajni u ženskoj odbojci, dobro je postavio taktiku i «žokice» prvi set dobijaju sa 25.18. Najzvučnije pojačanje Marija Mijanović objašnjava dalji tok susreta sa ekipom Beograda:

-Brzo su domaće došle sebi. Mi smo posle prvog dobijenog seta odigrale u nešto slabijem ritmu i usledio je debakl u drugom i trećem setu, a rezultat od 19:25 i 15:25 sve govori o našoj igri. Naš trener nas je tokom pauze ubeđivao da Beograđanke nisu bolje i da možemo da uzmemo makar bod.

Saveti su urodili plodom?

-Taj četvrti set bio je više nego dramatičan, igralo se poen za poen. Mi smo bile mirnijih nerava i dobile smo sa 25:23.

Posebna drama u petom, odlučujućem setu. U jednom trenutku vodile ste sa 14:13, a na kraju izgubile sa 14:16.

-Sa poenom prednosti, Beograđanke su imale servis. To je izvedeno majstroski, lopta se odbija od mreže i pada u naše polje za 14:14. Posle smo napravile kikseve koji su nas koštali celog pelna. Uzele smo bod i to nije mala stvar ako se zna da ekipa Beograda ima odlične odbojkašice kao i trenera Dragorada Terzića.

U subotu dočekujete Takovo Zvezdu Helios. Biće to prvi meč pred domaćom publikom?

-Sve devojke jedva čekaju subotu kada ćemo u 18 časova izaći na parket Sportske hale u našem gradu. Znam da je to mlad sastav kao i mi. Mi smo u prednosti, jer naše devojke imaju brojnu publiku koja će nam dati vetar u leđa da kod kuće zabeležimo prbu pobedu.

AluTerm plus