FUDBAL: PRVA LIGA

PORAZ I TEŠKA POVREDA SIMOVA

Kada smo videli da je Aleksandar Simov u životnoj opasnosti, noge su nam se odsekle i do kraja meča sa gostima iz Dobanovaca nismo mogli da dođemo sebi. Jesmo izgubili, ali propušteno ćemo nadoknaditi u Jagodini – kaže novajlija u redovima Dinama Željko Dimitrov. Povređeni Simov nakon brzih intervencija u Vranju i Nišu u ponedeljak oko 16 časova napustio je kliniku i oporavlja se kući u rodnom Nišu

 

Dinamo je doživeo neočekivan poraz na svom terenu od 1:2. Sa druge strane, u 41. minutu teško je povređen štoper Aleksandar Simov koga su kola hitne pomoći odvela u vranjsku bolnicu, a hitno je potom prebačen u niški Klinički centra gde se opravljao sve do ponedeljka. Bilo je jezivo, a prvi koji su mu pritrčali bili su njegovi saigrači Šegun Okamijan i Danijel Gašić. Okamijan nam kaže:

- Bilo je strašno, Simov nije pokazivao znake života, Gašić i ja pokušavali smo da mu izvučemo jezik i omogućimo disanje. Nisam toliko bio vešt, a i od stresa sam počeo da drhtim, Gašić je bio mirniji, pritrčali su i lekari. Izgubio sam potpuno koncentraciju, celu noć nisam oka sklopio potresen tragičnim događajem – govori uzbuđeno Okamijan.

Štoper Danijel Gašić poznat je po mirnoći u najdramatičnijim trenucima. Prisećajući se te drame, kršni štoper Dinama govori:

-Bilo je potpuno zbunjujuće to što se desilo. Simov je pao kao pokošen, bio sam tu u blizini i sa Okamijanom uspeli smo da mu omogućimo normalno disanje. Uplašio sam se za njega, odličan je igrač, dobar je čovek, jednom rečju, fin momak. Dobro je što se sve srećno završilo, čuo sam se s njim i za petnaest dana dolazi da trenira – kaže Gašić.

Pre ove drame, već u 3. minutu usledio je kiks odbrane Dinama, a Vladisavljević je to znao da kazni. I Nedeljković u 35. minutu koristi nesmotrenost odbrane, postiže drugi gol, a novajlija u redovima Dinama Željko Dimitrov u 20. minutu postiže pogodak iz jedanaesterca, ali to je bilo nedovoljno i za konačan uspeh. Tri boda su otišla u sremsku ravnicu, a novopečeni golgeter Dimitrov jadikuje:

-Nesretno smo izgubili ovaj meč. Uspeo sam da izjednačim, ali nas je Nedeljković ponovo nadmudrio. Odgovorno tvrdim, da nije bilo teške povrede Simova, stvari bi bile sasvim drugačije i ne bi Budućnost odnela bodove iz Vranja. Svi smo razmišljali o životu našeg klupskog druga. Bilo je to jezivo. Život za svakog od nas je iznad svakog rezultata. Ovim se ne pravdam, nego govorim o spletu krajnje nesretnih okolnosti koje su nas zadesile – uzbuđen priča Željko Dimitrov kome je to bio prvi meč u Dinamu.

Idete Jagodini u goste?

- Jagodinci su poraženi na svom terenu od Inđije, što je samo dokaz da je liga izjednačena. To nam podgreva nadu da i mi trijumfujemo i povratimo donekle ono što smo izgubili od debitanta na svom terenu. Ima još da se igra. Posle Jagodine, mi smo domaćini Inđiji i Bežaniji i tu vidim priliku za skok na tabeli.

 

ALEKSANDAR SIMOV

NIČEGA SE NE SEĆAM

Aleksandra Simova smo čuli odmah nakon izlaska iz Kliničkog centra u Nišu:

-Ne sećam se ničega, znam da sam dobio udarac i pao na zemlju. Tek u vranjskoj bolnici okružen lekarima shvatio sam da sam doživeo teži potres mozga. Osoblje me tešilo i kada sam stigao u Niš, bio sam ponovo podvrgnut hospitalizaciji. Srećom, sve je prošlo u najboljem redu i sada sam kući u rodnom Nišu. Ne prođe minut a da me neko od klupskih drugova ne zove. Veliku pažnju imam i od trenera Dragana Antića, pozdravite mi sve u Vranju, dolazim za petnaest dana – poručuje Simov.

 

 

DRAGAN ANTIĆ, TRENER

Dinamo na meti sudija

-Glavni arbitar meča protiv Budućnosti Milan Mitić iz Leskovca nam zagorčava život. U drugom kolu u Pirotu protiv Radničkog nije nam sudio dva penala, a mojim fudbalerima dodelio je devet žutih kartona. U susretu sa timom iz Dobanovaca ponovo nas je oštetio. Sudio je domaćinski za goste. Svaki kontakt mojih fudbalera sa protivničkim okvalifikovao bi kao prekršaj. Vreme je curilo i tako od početka do kraja meča. Penal koji je dosudio za Dinamo nije mogao da izbegne, jer se sve dogodilo na tri do četiri metra do golmana kada je srušen Mitić. Napisao sam otvoreno pismo predsedniku Sudijske organizacije Srbije Miroslavu Radomanu da mi ne šalje sudije sa «Istoka», već sa «Zapada», Beograda i Vojvodine. Međutim, oni ne haju za moju žalbu, pa se otvoreno pitam kome to smeta Dinamo iz Vranja? Juče sam poslao pismo i predsedniku FS Srbije Slaviši Kokezi zamolivši ga da nas zaštiti od arbitara koji otvoreno rade protiv našeg kluba – izjadao se u izjavi za naš list trener Dinama Dragan Antić. 

ZutoCvece