TALENTI: STRAHINjA PETKOVIĆ, KK JUG BASKET

Momak čeličnih nerava

 

Strahinja Petković pripada generaciji najmlađih košarkaša u novoformiranom Jugbasketu koji od subote bije bitke za bodove u Drugoj regionalnoj ligi «Istok». Zajedno sa Dejanom Stefanovićem predstavlja veliku perspektivu za ovaj klub. Strahinja dan provodi na relaciji kuća – škola i kuća – Sportska hala. I pored ogromnog vremena koje troši na svakodnevne treninge sa ostalim košarkašima iz kluba, Strahinja uspeva da bude odličan učenik Medicinske škole, smer farmacija:

-Čovek je za mene najveća vrednost na ovom svetu. Učim farmaceutski smer, a kasnije ću da upišem i fakultet koji će mi omogućiti da ljudima putem lekova pomognem u izlečenju. Mislim da je to krajnje humano i tome pridajem veliku važnost, zato sam i odličan đak. Druga moja ljubav je košarka kojoj prilazim sa mnogo strasti. To je divan i dinamičan sport. Hvala treneru Nikoliću što mi je ukazao poverenje da budem uz prvi tim. Mnogo toga učimo od starijih košarkaša. Nadam se iskreno da ću ulaziti u prvu postavu i da ću minutažu ispuniti koševima – govori talentovano krilo Strahinja Petković.

Strahinja je optimista i u pogledu njegovog kluba koji se takmiči u Drugoj regionalnoj ligi «Istok» i tvrdi da će Jugbasket preći u viši rang takmičenja:

-Znam da nisam kompetentan za tako hrabru izjavu, ali videvši kakve sve odlične igrače imamo, mogu da potvrdim da Jug basket predstavlja najozbiljnijeg kandidata za prelazak u Prvu srpsku ligu. Šampionat počinje za dan-dva i vreme će pokazati koliko sam bio u pravu.

Između škole i treninga nađe se vremena i za društvo?

«Nemam ga mnogo, ali odem sa drugarima u kafić na po jedno piće i ćaskanje. Ne zadržavam se mnogo, jer imam previše obaveza. Sa druge strane, ne želim da dragoceno vreme trošim u gluvarenju. Nema ništa od sedenja, vajde ima od rada i učenja.

Trener Predrag Nikolić ne štedi reči hvale:

-Strahinja je odličan učenik Medicinske škole. Još bolji je košarkaš. Ima visinu, odličnu težinu, krase ga upornost i želja za dokazivanjem. Pored Strahinje, pozvao sam i njegovog drugara Dejana Stevanovića i na njih dvojicu najozbiljnije računam. O Strahinji još mogu reći da je izuzetan talenat i da smo dugo čekali da se pojavi igrač sa predispozicijama kakve on poseduje. Mislim da će mi dobro doći u prvenstvu koje počinje za vikend. Nadam se da me neće obrukati i da će zajedno sa ostalima dati doprinos dobrim rezultatima našeg tima – zaključuje trene.

 

PROFIL

Ime i prezime: Strahinja Petković

Datum i mesto rođenja: 1.10.1999. Vranje

Visina: 191 cm

Težina: 72 kg

Mesto u timu: Krilo

Klub: Jugbasket

ZutoCvece