FUDBAL: PRVA LIGA

Sevdah u autobusu

 

Mi izjednačimo na 2:2, oni nam daju gol u prvom minutu nadoknade. Vidimo na semaforu, još četiri minuta. Viknem, svi u napad! Ne izlazimo bukvalno iz šesnaesterca «romantičara». Oni u panici igraju rukom, penal čist ko suza

 

 

Posle velike drame koja je trajala ravno 95 minuta, Dinamo je uspeo da sa igračem manje izvuče nerešen ishod na Karaburmi protiv OFK Beograda.  Beograđani su vrlo rano dali dva gola i to zahvaljujući greškama odbrane. Kasnije, kada je Zucović na početku drugog poluvremena zbog jakog udarca završio u bolnici, ostala desetorica stisla su zube i pokazala karakter. Aleksandar Stojković, koga vranjska publika izuzetno voli i ceni, proglašen je za najboljeg aktera ovog dramatičnog susreta. Odmah po dolasku u Vranje, sav zadovoljan je vratio film na nesvakidašnji meč na Omladinskom stadionu:

- Dobro smo se pripremili za susret sa nekadašnjim superligašem. U tim su se vratili naši najjači aduti. I svi mi smo verovali da možemo da se vratimo neporaženi. Početak je bio katastrofalan, primili smo rano dva gola, ali nismo izgubili glavu. Stisli smo zube i krenuli na sve ili ništa.

Na početku drugog poluvremena Zucović je završio u bolnici, a trener je već izvršio tri izmene?

- Nismo ni u snu mogli da verujemo da će trener Antić biti primoran da u prvih pola sata izvrši tri zamene. A morao je. Nemilosrdan start nad Zucovićem, odnose ga u bolnicu. Rekao sam tada drugovima da moramo sve ovo izdržati.

Na kraju ste izdržali?

- Ovaj meč dugo ću pamtiti. Mi izjednačimo na 2:2, oni nam daju gol u prvom minutu nadoknade. Vidimo na semaforu - još četiri minuta. Viknem: Svi u napad! Ne izlazimo bukvalno iz šesnaesterca «romantičara». Oni u panici igraju rukom, penal čist ko suza. Sudija pokazuje na «kreč», a ja uzimam loptu rešen da tu poslednju priliku iskoristim. Prevario sam golmana Vraneša, koji je, inače, dobar čuvar mreže, i poravnao rezultat.

Bili ste bučni prilikom povratka kući?

-Pevali smo sve vreme. U sevdah se uključio i naš trener Antić.

U nedelju dolazi debitant u Prvoj ligi, Budućnost iz Dobanovaca. Koje su vam šanse protiv tvrdih Sremaca?

- Neće to biti lak meč. Igraju ti Sremci dobar fudbal. Mi smo u usponu forme. Verujem u ovaj tim i moramo zabeležiti pobedu kako bismo potvrdili da nismo slučajno doneli bod iz Beograda.

ZutoCvece