RUKOMET: SUPER «B» LIGA

Promašaji i umor krivi za poraz

 

Na svom prvom gostovanju, rukometaši Vranja poraženi su od Mokre Gore iz Zubinog Potoka na Kosovu sa 30:36, posle prevaljenih 400 kilometara . Pivotmen Vranja Miloš Ilić bio je sa 13 pogodaka najefikasniji igrač susreta, ali nije mogao da spreči poraz

 

Star šampionata u Super «B» ligi, Vranjanci su obeležili pobedom kod kuće nad Kolubarom iz Lazarevca. Na prvom gostovanju usledio je poraz. Mokra Gora nije dozvolila da ih Vranjanci iznenade. U redovima Vranja, kao i protiv Lazarevčana, istakao se pivotmen Miloš Ilić Manča.

- Iz Vranja smo krenuli u 9 ujutro. U Zubin Potok smo stigli uoči samog meča. Punih 400 kilometara smo prošli da bi odigrali ovaj susret. Od Vranja, preko Niša, Prokuplja, Blaca, Kopaonika, Raške, Kosovske Mitrovice, našli smo se u Zubinom Potoku. Nisam mogao ni da verujem da je toliko daleko. Stigli smo potpuno iscrpljeni, ali gajili smo nadu da možemo nešto ozbiljnije da uradimo – raportira Ilić.

Ipak, nade su bile uzaludne...

- Nismo uspeli, umor je učinio svoje. Imali smo problema na krilnoj poziciji, pa je došlo do tumbanja tima. Domaćin je na početku vodio sa dva do tri gola prednosti. U retkim trenucima ta prednost je bila pet do šest golova. Mi smo imali svojih dobrih deonica u igri, približavali se na gol razlike, ali opet bi se domaćin odlepio i tako do samog kraja.

Uspeli ste da budete najefikasniji u ovom meču, dali ste trinaest golova?

- To sam postigao zahvaljujući velikom iskustvu. Uvek bi nadmudrio svoje čuvare i sa linije od šest metara lako poentirao. Oni su znali da me je teško čuvati zbog moje stabilnosti i znali su da je nemoguće da mi oduzmu loptu. Osim mene, i drugi su bili dobri. Ono što može svako od nas da doživi kao kritiku je da ne koristimo dovoljno «zicere» koji nam se ukazuju. To moramo da popravimo.

Brzo ste ovaj poraz arhivirali i okrenuli se meču sa Topličaninom?

-Mnogi tvrde da je tim iz Prokuplja najslabiji u ligi. Ja ne mislim tako. Nije sportski nikoga proglašavati za slabog a igramo u istoj ligi. Iz sportske porodice potičem, moj otac Zoran bio je dobar fudbaler i on mi je ugradio lepu osobinu da nikoga ne treba potcenjivati, a da su pobede i porazi sastavni deo sporta. Mi idemo uvek na pobedu. Imamo prednost domaćeg terena koji moramo da iskoristimo, imamo obavezu da obradujemo svoje pristalice. Prema tome, zabeležićemo pobedu i tako se iskupiti za poraz u Zubinom Potoku.

 

 

 

 

ZutoCvece