FUDBAL: SUPER LIGA

Jedna šansa, jedan gol

 

Pouzdani čuvar mreže Radnika Ognjen Čančarević posle minimalnog poraza od Kruševljana ubeđen je da je njegov tim zaslužio po šansama makar jedan bod

 

Igrali su izabranici trenera Neška Milovanovića najbolje što su mogli, ali uporni i čvrsti «Čarapani», zahvaljujući spretnosti Bratislava Punoševca u 87. minutu osvojili su ceo plen. Surduličani su ostali praznih šaka. Bili su izuzetno tužni po završetku meča, dok su gosti na centru igrališta u nebesa podigli svog učitelja Dragana Ivanovića. Ognjen Čančarević za to vreme tugovao je u svom šesnaestercu i nije mogao da veruje da je njegov tim doživeo debakl, a on bio najbolji pojedinac superligaša iz Surdulice:

- Slično kao i protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, moji najbliži saigrači u zadnjoj liniji dozvolili su da Punoševac postigne gol sa tri metra udaljenosti. Osetio sam opasnost, ali napadač Kruševljana uleteo je kao metak i zatresao našu mrežu. Dugo sam u fudbalu i svašta sam preturio preko glave, ali mi uopšte ne ide u glavu kako smo mogli da primimo taj nesretni gol – jada se iskusni čuvar mreže Surduličana Čančarević.

Ipak, publika je vama lično aplaudirala?

- Dobro sam intervenisao u 53, a pogotovo u 66. minutu kada je Urošević direktno pucao sa namerom da me iznenadi. Zbog toga ovaj poraz prihvatam teška srca; imali smo dobrih prilika, Kruševljani tu jednu jedinu koju su pretvorili u trijumf.

U 77. minutu svi ste reagovali tvrdeći da je neko iz odbrane gostiju rukom izbacio loptu iz praznog gola?

-Teško je utvrditi o kom igraču je reč, ali vidi se lepo da odbrambeni igrač Napretka loptu koja je ulazi u gol rukom u padu izbacuje u polje. Usledila je reakcija, ali arbitar Danilo Grujić samo je odmahnuo rukom. Smatram da smo oštećeni, a sa druge strane, sudija Grujić dao nam je četiri žuta kartona, a gostima koji su bili vrlo grubi samo dva.

Život teče dalje, čeka vas 15. oktobar kada vam u goste dolazi Novi Pazar?

-Biće to takođe još jedna teška utakmica za naš tim. Oni imaju dva boda više od nas i nalaze se kao i mi u grupi klubova koji žele da pređu u gornji dom. Ubeđen sam da nećemo praviti više takve greške i da ćemo obradovati svoje navijače.

Kad smo već kod navijača, sve je manje?

- Ne znam u čemu je problem, valjda svi čekaju da u Surdulicu dođu Zvezda i Partizan pa da nagrnu sa svih strana.

Na kraju, kako vidite plasman Radnika po okončanju ove izuzetno dugačke i naporne jesenje trke?

- Nema šta da se lažemo. Radnik ima ozbiljan tim. Trener Neško Milovanović je sjajan stručnjak. Ali, njemu treba vreme da uigra sastav, jer mnogo igrača je došlo poslednjih dana prelaznog roka. Ubeđen sam da ćemo po okončanju prvog dela prvenstva biti na sredini tabele.

ZutoCvece