FUDBAL: PRVA LIGA

Dinamo kažnjen zbog promašaja

 

Dinamo nije iskoristio jedanaesterac, Stavrić pogodio prečku, pored toga propuštena tri «zicera», a «pivari» golovima Vukasovića u 22. i Plavšića u 52. ostvarili pobedu. U nedelju od 16 časova na stadion Jumka stiže beogradski Sinđelić

 

- Razbili smo tim iz Čelareva. Sve vreme bili su sabijeni u šesnaestercu. Domaća publika nam je čstitala iako smo pretrpeli poraz. Svi su nam u glas rekli da odavno nisu videli ovako dobru ekipu - raportira iz Titela, gde se ekspedicija Dinama odmarala spermajući se za meč u šesnaestini finala sa beogradskim Radom, trener Dragan Antić.

Spretni Vukasović, a kasnije i Plavšić uspeli su da matiraju Grujičića. Pri voćstvu «pivara» od 1:0, u šensaestercu gostiju srušen je Suraka, odlični sudija Šegrt pokazao je na belu tačku, odakle je krajnje traljavo šutirao Nikola Mitić. Trener Antić ne može da se načudi:

- Dogovor je da svako ko se oseća sigurnim izvodi jedanaesterac. Video sam da Mitić trči kao lud, uzima loptu i stavlja je na «kreč». Verovao sam da će biti siguran realizator. Međutim, šutirao je traljavo, Tankosić ga je pričitao i umesto da uđemo u meč, i dalje smo visili u vazduhu. U 37. minutu Stavrić pogađa prečku. Uhvatio sam se za glavu. Gotovo je neverovatno da nas lopta neće!? Fudbaleri Dinama, odgovorno tvrdim, odigrali su najbolju partiju do sada. Valjda će biti bolje. Ono što me jedino brine su povrede Stojmirovića, Simova i Radovanovića, valjda će se oporaviti i biti spremni.

Posle samo tri dana Dinamo je imao susret u šesnaestini finala Kupa Srbije sa Radom u Beogradu, ali Antića više brine naredni susret sa beogradskim Sinđelićem:

- To će biti izuzetno težak meč za nas. Sinđelić je ekipa koja je primila najmanje golova u ligi, svega jedan. Nalaze se na četvrtom mestu i njih sada vodi moj veliki prijatelj Dušan Kljajić. Neće biti lako, ali s obzirom da moj tim igra sve bolje, nadam se pobedi. Ona je vrlo važna kako bismo iz zone ispadanja došli u sredinu tabele – zaključio je Antić.

 

 

Sva dugovanja staviti pod lupu

Nema dana da na adresu FK Dinamo ne stignu računi za poslove koje je naručivala prethodna uprava na čelu sa predsednikom Borivojem Antićem. Prvog čoveka Dinama Dragana Antića razljutio je račun od blizu milion dinara koji mu je ispostavila firma Prubuilding iz Vranja. U međuvremenu, Antić objašnjava kome još treba platiti:

- Pored ove firme, od kluba pare potražuju bivši treneri Vladan Petrović i Saša Mrkić, kojima se ukupno duguje 250 hiljada dinara. Fudbaleru Nikoli Anđelkoviću duguje se 200 hiljada, tužio nas je i bivši trener kadeta Dragan Mladenović koji traži 600 hiljada za trogodišnje angažovanje u klubu. Agenciji «Lazarturs» iz Raške već sam platio 650 hiljada dinara, dolazila su i deca Ivana Mladenovića tražeći da platimo novac po osnovu njegovog rada u klubu. Čoveka nisam primio,  niti sklopio bilo kakav ugovor, pa prema tome, ne mogu da plaćam. Kad je u pitanju milionski račun za firmu iz Vranja, mora prvo da se vidi ko je sklopio ugovor sa njima i da li je sproveden Zakon o javnim nabavkama. Tek posle toga videćemo koje korake ćemo preduzeti.

ZutoCvece