KO JE NENAD JOVIĆ, NOVI DIREKTOR POZORIŠTA

Tetar u hipermarketu

Iako se „Borini pozorišni dani“ održavaju oktobra, o kreiranju repertoara za ovu značajnu manifestaciju, novoimenovani vršilac dužnosti direktora još uvek ne može da kaže ništa preciznije:

-O tome još ne mogu ništa reći, a znaću posle određenog perioda nakon stupanja na funkciju-priznaje.

Okončanje dekontaminacije zgrade teatra biće jedan od glavnih prioritet u njegovom radu:

- Pored toga najveći problem je, kao što znaju svi građani Vranja i šire, renoviranje objekta i omogućavanje zaposlenima normalan rad - kaže Jović.

On, kako reče, zvanično nije upoznao glumce. O njihovom radu i dometima će se, kaže, konsultovati sa umetničkim direktorom i, na kraju, uveriti i sam.

Glumci će čitalačke probe obavljati kao i do sada:

- Do renoviranja objekta u celosti i izvršene dekontaminacije koja je, kao što rekoh, veliki prioritet u radu, glumci će koristiti sve prostorije koje im omogućavaju donekle osnovne uslove za rad.

Nenad Jović kaže da će učiniti sve da tokom njegovog mandata zgrada teatra bude potpuno rekonstruisana i obnovljena. Ni sa kim, međutim, nije razgovarao o novim predstavama, a od glumačkog ansambla i svih zaposlenih očekuje profesionalizam u radu.

Od omiljenih predstava vranjskog pozorišta, izdvaja „Prljave ruke“ Žan Pol Sartra u režiji Miloša Jagodića, koja nije na repertoaru od 2012. godine.

 

 

Profil

 Nenad Jović rođen je u Vranju 1980. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. Ekonomski fakultet završio je u Nišu.

Od 27.04.2013. godine radio je u kompanijama „Idea“ i „Merkator S“u okviru koncerna „Agrokor“ na više pozicija.

 Do 2012. godine radio je u preduzeću „Nera“ u Vranjskoj Banji, kao rukovodilac ekonomsko – finanskijskog sektora. Godinu dana bio je angažovan na poslovima inspektora kancelarijske kontrole pravnih lica u Ministarstvu finansija - Poreskoj upravi, filijala Vranje, kao što su kontrola završnih računa i poreza na dobit preduzeća, usaglašavanje stanja na  računima poreskih obveznika i izdavanje poreskih uverenja.

Za vreme služenja civilnog vojnog roka u Elektroprivredi "Jugoistok" u Nišu radio u ekonomsko – finansijskom sektoru.

Kada je reč o karijernom profilu i osobinama, kaže da poseduje visok nivo motivisanosti za rad, veliki potencijal za učenje i usavršavanje, dobre komunikativne sposobnosti, visoko razvijen osećaj odgovornosti, sposobnost rada u dinamičnom okruženju i u složenim situacijama, timsku orijentisanost, fleksibilnost, preduzimljivost, upornost, spremnost na naporan i prekovremeni rad, pouzdanost. Jovićeva interesovanja i aktivnosti su sve oblasti ekonomije, strani jezici, praćenje i proučavanje zakonske regulative, filmovi, čitanje, rekreativno bavljenje sportom (biciklizam, plivanje, fudbal, košarka, atletika).

 

 

AluTerm plus