ODBOJKA: DRAGAN MRATINKOVIĆ, NOVI TRENER ŽOK VRANjE

Pojačanja neophodna

Iskusni stručnjak iz Kragujevca ubeđen da Vranjanke imaju kvalitet i da sa tri pojačanja sigurno opstaju u prvoligaškom društvu

 

Posle  neizvesnosti oko daljeg takmičenja u Prvoj «A» ligi Srbije, odbojkašice Vranja krenule su sa radom punim tempom. U klub je pristigao i poznati odbojkaški trener Dragan Mratinković a cilj je opstanak u prvoligaškom društvu. Na početku razgovora, trenera Mratinkovića pitamo koji su bili razlozi za njegov dolazak u klub iz Vranja:

-Pre mnogo godina u Vranje sam dolazio i kao trener mlađih selekcija Radničkog, a kasnije i kao sudija. Mene je Vranje privuklo zato što imaju mladu ekipu, a sportski radnici žele da devojke opstanu u ligi. Tom izazovu nisam mogao da odolim i evo me ovde. Svestan sam da je sve kasno počelo, Prva liga je zahetvan rang. Da se počelo mesec dana ranije sve bi bilo u redu. Ali, šta je, tu je, nema kukanja! Moraćemo da dovedemo u klub najmanje tri igračice kako bismo uspeli da zadržimo prvoligaški status. Imam dovoljno iskustva, jer sam vodio timove koji su se takmičili u superligaškom rangu. Sreća je što do početka šampionata ima još mesec dana, pa je moguće stvari dovesti u red – ističe trener Mratinković.

Koga ćete dovesti od igračica?

- Mogu reći da će stići dva korektora i primač. Sve ostalo je tajna i to iz razumljivih razloga zbog konkurencije. 

Liga od dvanaest klubova je više nego kvalitetna. Gde je tu mesto Vranjanki?

-Mesto će biti određeno onim što pokažemo tokom šampionata. Naši konkurenti su timovi iz Novih Banovaca, Sremske Mitrovice, dva kluba su iz Beograda, a tu su i timovi iz Gornjeg Milanovca, Smedereva, Kraljeva, Kleka, Novog Sada i mog grada Kragujevca. Sa optimizmom gledam na buduće rezultate tima koji treniram, jer ovo su mlade devojke koje su sve iz Vranja i koje imaju žarku želju da iza sebe ostave trag u odbojkaškom sportu Srbije. Taj motiv, uz ogromnu želju uprave, je dovoljan za uspeh u Prvoj «A» ligi Srbije.

Kako gledate na raspored, vaš tim ima izuzetno teška gostovanja na startu?

-U prvom kolu odlazimo u Beograd 16. oktobra, u drugom sedam dana kasnije dočekujemo Takovo Zvezdu helios iz Milanovca, u trećem smo gosti Smederevki, a u četvrtom idemo u goste Omladincu u Novim Banovcima. Krajnje neugodan start prvesntva! Možda je to i dobro kako bi se kasnije podigla forma. Tu je najveća odgovornost na meni da pripremim tim za ovako velika iskušenja. Vranje zaslužuje prvoligaša i tu nema dileme! Ostalo je sve na nama!

Kako vam se sviđa mala dvorana u Sportskoj hali gde ćete igrati?

- Dvorana je super. To je potvrdila i komisija koja je dala prelaznu ocenu za dvoranu. Rekli su mi da devojke imaju veliki broj navijača, to me raduje.

 

 

PROFIL

Ime i prezime: Dragan Mratinković

Datum i mesto rođenja: 7.2.1960. Kragujevac

Obrazovanje: mašinski i elektrotehnički fakultet

Stručno obrazovanje: trener sa «A» licencom

Igračka karijera: Radnički (Kragujevac), Takovo (Gornji Milanovac), Borac (Paraćin), Kis (Kragujevac)

Trenerska karijera: Kis (Kragujevac), Radnički (Kragujevac) i Kraguj (Kragujevac)

Bračno stanje: oženjen, supruga Jasmina, sin Dejan i kćerka Marija

 

AluTerm plus