FUDBAL: PRVA LIGA

Konačno pobeda Dinama

Golovima Aleksandra Simova u 29. i Milana Stavrića u 66. minutu Vranjanci slavili prvu jesenju pobedu. U narednom 6. kolu Dinamo gost ČSK Pivari u Čelarevu, a u sredu 21. septembra u šesnaestini finala Kupa Srbije gost superligašu Radu u Beogradu

 

Prepune tribine stadiona Pamučnog kombinata Jumko bile su još jedan dokaz da ljudi u Vranju i dalje uživaju u fudbalu. Igrači Dinama bili su svesni da moraju da zabeleže pobedu posle dva remija i dva poraza koja su doživeli u prethodna četiri kola. Iskusni Aleksandar Simov bio je u prilici da na početku meča donese radost, ali mu je dva puta udarce odbranio izvrsni golman Borčana Bogdanović. Nije mogao u 29. minutu, jer je šut bio silovit. Simov priča o tom prelepom golu:

- Ušao sam u punom trku sa leve strane i prosto instinktivno uputio udarac sa nekih desetak metara. Raspalio sam svom snagom i video da se lopta našla u samim rašljama. Nije vredelo što se Bogdanović izvio kao mačka, spasa mu nije bilo. Poveli smo. Svi smo krenuli ka treneru Antiću, a publika je sa tribina pružila ogroman aplauz. Bio je divan taj 29. minut kada smo poveli – kaže strelac prvog gola.

Borčani su u nastavku stegli obruč oko gola Grujičića. Fenomenalni golman Dinama bio je na visini zadatka i praktično nesavladiv. U 53. minutu Antić menja Stojimirovića i u vatru baca zlatnog džokera Milana Stavrića. Posle trinaest minuta vešti Piroćanac udvostručuje prednost prvoligaša iz Vranja:

- Bila je to lepa akcija našeg tima u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača. Loptu sam prihvatio negde pred šesnaestercem gostiju, krenuo korak-dva, snažno šutirao i lopta se našla u mreži. Toliko sam se radovao, jer sam bio ubeđen da ovaj susret sigurno dobijamo. Borčani su bili odlični, ali mi smo imali na golu Grujičića koji nas je spasao da ne primimo gol.

Junak utakmice Miroslav Grujičić nadobijao se aplauza sa tribina za svoje intervencije:

-Nije mi išlo u minulim kolima. Poslušao sam savete trenera Antića i ispostavilo se da je bio u pravu. Odbranio sam četiri stopostotne prilike koje je imao opasni Stefan. S. Tripković. Ko zna šta bi bilo da sam ne daj Bože kiksnuo!?, Ovako, sve je lepo i mirno možemo da putujemo na megdan ČSK u Čelarevo».

 

 

DINAMO – BSK 2:0 (1:0)

Igrani na stadionu Pamučnog kombinata Jumko. Gledalaca: 2500. Sudija: Dragan Čolović (Raška) 8. Pomoćnici: Nikola Djorović (Kragujevac) i Čedomir Andrejić (Kruševac). Strelci: Simov u 29. i Stavrić u 66. minutu. Žuti kartoni: Karapandžić, Popović, Stavrić (Dinamo), Kiković, Grbić, Bajić, Radak (BSK)

DINAMO: Grujičić 8, Stanković 7, Simov 7,5, Radovanović 7, Djorđević 7, Stojmirović 7 (od 53. Stavrić 7,5), Veličković 7 (od 60. Jovanović 7), Stojković 7, Karapandžić 7 (od 72. Stefanović 7), Popović 7, Gašić 7

BSK: Bogdanović 7, Radak 7, Grbić 7, Cvetković 7, Marinković 7, Plavšić 7, Janković 7, Kiković 7 (od 67. Stefan S. Tripković 7,5), Stefan D. Tripković 7, Jokić 7 (od 46. Bajić 7), Dabić 7

Igrač utakmice: Miroslav Grujičić (Dinamo)

 

 

DRAGAN ANTIĆ, TRENER DINAMA

Svaka čast momcima

-Svaka čast mojim momcima, odigrali su najbolju partiju do sada. Zasluženo su slavili pobedu i ja im čestitam. Čestitam i golmanu Miroslavu Grujičiću koji se probudio. Pre susreta sa Borčanima iz tima sam izostavio Zakarija Suraku i Šeguna Okamijana, jer su kasnili na ručak celih 20 minuta. Ne trpim nedisciplinu, jer sam zbog toga iz kluba oterao Nikolu Anđelkovića, desnog beka, koji je remetio kolektivni mir u Dinamu. Tražim odgovornost od svakog i ta odgovornost pokazala se u ovom meču koji smo dobili. Ne može da se prima plata, a da se ne radi!Idemo sada «pivarima» u goste. Taj meč je na programu u subotu, potom nas čeka iskušenje protiv Rada u šesnaestini finala Kupa Srbije i zbog toga mi se nećemo vraćati za Vranje, već ćemo boraviti nekoliko dana u blizini Beograda. Posle toga počinjemo pripreme za susret kod kuće sa Bežanijom iz Beograda.

 

 

POBEDA U SENCI MILIONSKOG DUGA

Dragan Antić koji pored dužnosti trenera obavlja i funkciju predsednika kluba, i radovao se, ali i tugovao zbog rešenja o izvršenju koje je doneo Privredni sud u Leskovcu da firmi «Probuilding» iz Vranja pod hitno uplati 1.229.084 dinara na ime duga za radove koji su obavljeni za potrebe FK Dinamo. Reč je o adaptaciji prostorija, farbanju ograde, elektro i vodovodne instalacije. Antića kao da je strefio šlog:

«Ne mogu da shvatim da su radovi izvedeni još 2015. i to bez tendera i ugovora. Nalaze se svakojake cifre za radove koje je firma obavila. Recimo stoji da farbanje ograde košta 400 hiljada, a stubići još 200 hiljada!? Pa to je nemoguće! O svemu ovome moram da upoznam inspektore za privredni kriminal. Šta su gospoda bivši radili, što račun nisu platili nego ostavili meni da ga ja izmirim!? Malo mi je muka, pa još i ova da me snađe!

AluTerm plus