RAZGOVOR: GORAN LAZAREVIĆ, ŠEF STRUČNOG ŠTABA RADNIKA IZ SURDULICE

O opstanku ne razmišljam

Uprava kluba za cilj je postavila opstanak u ligi, ja dodajem, to je poslednja opcija, Radnik će igrati napadački, uz to lep i dopadljiv fudbal i uz kvalitet koji posedujemo, realno je očekivati da budemo u gornjem delu tabele

 

Posle odlaska Miloša Veselinovića u ivanjički Javor Matis, supreligaš iz Surdulice reagovao je brzo i na njegovo mesto iz beogradskog Sinđelića doveo Gorana Lazarevića. Ovaj sredovečni Beograđanin za svoje pomoćnike odredio je Nikolu Stankovića i Miroslava Blanušu, a Zoranu Vaskoviću ukazao poverenje da trenira čuvare mreže. Uprava kluba sa predsednikom Stanislavom Tončevim za osnovni cilj postavlja opstanak u superligaškom društvu. Lazarević se složio sa tom idejom, ali kao čovek u najboljim godinama i sa nataloženim iskustvom dodaje:

- U osnovi moramo se držati cilja koji je postavljen. Radnik mora zadržati superligaški status bez obzira na kvalitet ostalih protivnika. Odgovorno tvrdim da klub koji vodim to može, zna i ume, a iskorak ćemo napraviti u napadačkom fudbalu koji ćemo negovati. Princip će biti da mi diktiramo tempo meča, a ne naš protivnik. Ići ćemo na brzu i dopadljivu igru koja će po pravilu obilovati golovima. Zbog toga ističem da je cilj Uprave Radnika za mene poslednja opcija – ističe na početku razgovora šef stručnog štaba Surduličana Goran Lazarević.

Koliko su boravci na Vlasini i Kopaoniku doprineli da vaš tim bude spreman za početak šampionata?

- Mnogi treneri u Srbiji u prvi plan ističu da se na pripreme odlazi da bi se stekla fizička snaga. Moram odmah da kažem da to govore staromodni treneri. U modernom fudbalu snaga se podrazumeva. Na pripreme se odlazi da bi se koncipirali osnovni principi igre i stapanje pojedinaca u vrhunsku celinu koja ima ulogu da na terenu da maksimum, prebrodi sva iskušenja i savlada protivnika. Boravak na Vlasini od deset dana iskoristili smo za realizaciju tih ciljeva, odigrali smo tri susreta. Pobedili Vlasinu iz Vlasotinca, Mladost iz Bosilegrada, a izgubili od Borca iz Čačka. Tokom dvodnevne pauze u Surdulici smo miroljubivo igrali sa vicešampionom Bugarske Levskim iz Sofije. Ovde na Kopaoniku dobili smo susrete protiv Bačke i reprezentacije sa područja Kopaonika, a poslednji meč nam je sa Novim Pazarom. Vraćamo se kući i 16. jula, u Surdulici imamo generalnu probu sa novim superligašem Napretkom iz Kruševca. Okosnicu tima imam u glavi. Ostalo je da sa saradnicima definišem status nekolicine igrača na određenim pozicijama.

 

Mnogo igrača je otišlo iz kluba. Da li su novajlije na istom ili višem kvalitetu u odnosu na minulu sezonu?

-Zaista, otišlo je mnogo igrača iz Radnika. Golman Ristić, sjajni Filip i Slaviša Stojanović, Deletić, Putinčanin, Arsić, Ovusu i drugi. U međuvremenu u Radnik su došli dobri fudbaleri. Ono što je najbitnije, oni su i odlični ljudi. Odgovorno tvrdim da smo napravili dobru atmosferu u kojoj svaki pojedinac daje maksimum i prezadovoljan sam sadašnjim sastavom tima. Na raspolaganju imam 21 proverenog fudbalera i dva igrača iz naše omladinske škole koji stiču iskustvo pored starijih. Imamo gotovo na svakoj poziciji vrhunske majstore, a naši čuvari mreže takođe su iskusni. Golman Čančarević je naš prvi čuvar mreže, a njemu uz rame su Vasiljević i Ratković. Generalna proba protiv Kruševljana biće i odlučujuća za prvih 18 igrača koji će braniti boje našeg kluba u narednoj sezoni.

 

Koliko ste zadovoljni Upravom kluba na čelu sa predsednikom Stanislavom Tončevim?

-Itekako sam zadovoljan. Omogućili su nam fantastične uslove za rad. Bili smo na Vlasini i Kopaoniku, a to nije mala stvar. Znamo da to mnogo košta, i sada je na igračima i nama u stručnom štabu da dobrim rezultatima to vratimo – kaže na kraju razgovora šef stručnog štaba Surduličana Goran Lazarević.

 

SASTAV RADNIKA ZA NOVU SEZONU

Ovogodišnji sastav Radnika broji 23 fudbalera. To su Čančarević, Vasiljević, Ratković, Joković, Milovanović, Radovanović, Pavlović, Gojković, Planić, Stojković, Pejčić, Adamović, Liščević, Mišan, Frensis, Nenadović, Stanković, Radović, Zlatanović, Lukić, Jovanović, Stošić i Arezanović.

Stručni štab čine: šef Goran Lazarević, treneri Nikola Stanković i Miroslav Blanuša i trener golmana Zoran Vasković  

ZutoCvece