PRIZNANjE ZA DIREKTORA VRANjSKIH I PREDSEDNIKA NUNS

Ključevi Šapca Dušanu Kovačeviću i Vukašinu Obradoviću

Obradoviću se dodeljuje i zvanje Počasni građanin Šapca, a njegov izbor Komisija je obrazložila činjenicom da promoviše pozitivne vrednosti, najviše etičke standarde, profesionalni pristup radu i stalno angažovanje u razvoju demokratskih vrednosti i poštovanju ljudskih prava i sloboda

Akademik Dušan Kovačević dobitnik je Aprilske nagrade grada Šapca u kategoriji Ukupan razvoj i promocija grada Šapca. Osim Ključa grada, Dušanu Kovačeviću biće dodeljeno i zvanje Počasni građanin grada Šapca. Kako je u odluci Komisije za dodelu Aprilske nagrade obrazloženo, Dušan Kovačević je najznačajniji savremeni srpski pisac, a Šabac kao grad u kom se školovao, uz njegovo delo, dobija na značaju i vrednosti.
Dobitnici Aprilske nagrade u kategoriji Razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda su Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, i Ružica Popović, osnivač i predsednik UO Fondacije „Humano srce Šapca”.
Obradoviću se dodeljuje i zvanje Počasni građanin Šapca, a njegov izbor Komisija je obrazložila činjenicom da promoviše pozitivne vrednosti, najviše etičke standarde, profesionalni pristup radu i stalno angažovanje u razvoju demokratskih vrednosti i poštovanju ljudskih prava i sloboda.
Ružica Popović je u proteklih sedam godina izgradila i rekonstruisala više od 50 domova socijalno ugroženim licima. Svojim delima i brigom o siromašnima i nemoćnima podseća da je mera razvoja jednog društva mera humanosti i spremnosti da se odgovori na izazove vremena.
Festival ruža Lipolist nagrađen je u kategoriji Razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi o poboljšanju uslova svog života i rada. Više od 25 godina ova manifestacija promoviše selo, mesnu zajednicu i poljoprivredu, i na najbolji način utiče na prepoznatljivost Šapca.
Komisija za dodelu Aprilske nagrade odluku je donela jednoglasno. Nagrade će biti uručene na Svečanoj akademiji povodom Dana grada Šapca, 22. aprila.
(Beta)

 
ZutoCvece