FUDBAL ZONA «JUG»: ZA VIKEND POČINjE TRKA ZA BODOVE

Bujanovčani ostali zonaši

 

 

Odustajanjem SFK Moravac iz Predejana od daljeg takmičenja, bujanovački BSK i dalje će se takmičiti u Zoni «Jug». Pored Bujanovčana, sa područja Pčinjskog okruga su još i Morava iz Vladičinog Hana, Vranjska Banja i tim Vojske Nebeski anđeli. Po rasporedu, u prvom kolu snage je trebalo da odmere Morava i BSK, ali taj meč je odložen, jer klub iz Bujanovca mora sve igrače da licencira za takmičenje. Novajlija u ligi tim Vranjske Banje ide u goste Jedinstvu iz Pirota, a Nebeski anđeli odlaze u Medoševac

 

 

Dugo se kuvala ideja o ostanku bujanovačkog BSK u Zoni «Jug». Tim iz Predejana SFK Moravac danima se nećkao, čak su krajem jula bili u bubnju za žrebanje, da bi 11. Avgusta podneli i zvaničan zahtev za istupanje iz lige, što je Savez i usvojio i na njihovo mesto ubacio bujanovački BSK, koji je sve vreme bio zainteresovan za mesto u Zoni iz koje su ispali prošlog prvenstva. Prvi čovek Bujanovčana Dragan Videnov, posle lepih vesti iz Niša, je rekao:

-  Izuzetno sam srećan što smo ponovo u Zoni. Nemamo finansijskih problema, jer nam ljudi iz Bujanovca, koji rade u Zapadnoj Evropi, pomažu i mi ćemo nesmetano moći da se takmičimo. Sada kada smo i zvanično članovi Zone «Jug», moramo što pre licencirati igrače, spremiti stadion i zbog tih okolnosti odložen je susret prvog kola sa Moravom u Vladičinom Hanu. Naš je cilj da budemo u gornjem delu tabele kako bismo izbegli opasnu zonu i klub defeinitivno udaljili od loših rezultata– ističe prvi čovek Bujanovčana Dragan Videnov.

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić o ambicijama kluba kratko kaže:

- Minule sezone tek u finišu prvenstva obezbedili smo status zonaša. Ove godine ne želimo takvu situaciju, naš je cilj da budemo među prvih pet ekipa u ligi – zaključuje trener Stošić.

Bojan Jović, trener hanske Morave, o ambicijama kluba u narednoj sezoni kaže:

- Prošle sezone dugo smo bili na čelu tabele. U samom finišu usledio je nagli pad i sezonu smo završili daleko od prvog mesta. Sada nam je cilj da u jesenjem delu budemo među prve tri ekipe, a na proleće da napadnemo prvo mesto i plasiramo se u Srpsku ligu – ističe Jović.

Novajlija u ligi tim Vranjske Banje takođe se dobro pripremio. U klub je stiglo dosta pojačanja, i to uglavnom iz vranjanskog Dinama. Oni ne žele epizodnu ulogu, jer  u Upravi kluba smatraju da Vranjska Banja kao gradska opština zaslužuje srpskoligaša.

 

BSK SA DOMAĆIM SNAGAMA

Iskusni trener Petar Batinić i njegov pomoćnik Rade Stanković na raspolaganju imaju 18 fudbalera i svi oni su iz Bujanovca. Oni su vredno trenirali u poslednjih mesec dana, svesni da će takmičenje nastaviti kao zonaši. Tim BSK sačinjavaju: golman Dušan Stanković, Nenad Mišić, Nikola Mišić, Miloš Tasić, Igor Tasić, Milan Pavlović, Ivan Zafirović, Nemanja Tasić, Dalibor Ćuković, Miloš Djorđević, Aca Stojković, Nikola Jovanović, Stevo Stojković, Djorđe Svetozarević, Dalibor Milić, Vlada Zdravković, Novica Cvetkov i Novica Stanković.

 

MORAVA

Trener Bojan Jović i njegov pomoćnik Ljubiša Anđelković imaju na raspolaganju 23 fudbalera koji konkurišu za dres ovog kluba koji ima velike ambicije. Igrački potencijal čine: golmani Vladan Vidosavljević, Dejan Ratković i Nemanja Djorđević, a tu su i fudbaleri Miljan Petrović, Nikola Pavlović, Djorđe Mladenović, Miljan Pešić, Ivan Stojilković, Aleksandar Stojković, Ivan Zlatanović, Dejan Janjić, Boban Stanković, Milan Tasić, Velimir Veličković, Nikola Tasić, Nemanja Cvetković, Žarko Mladenović, Dragan Dekić, Milan Petrović, Ivica Arsić, Miloš Savić, Bogdan Krstić i Vukašin Kitanović.

 

ANDjELI

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić od svih timova u ligi ima najveći broj igrača na raspolaganju – ukupno 28. Tim Nebeskih anđela za narednu sezonu čine golmani Milan Radić i Vladan Gačić, kao i fudbaleri odbrane Dalibor Mladenović, Bojan Ristić, Ivica Trajković, Stefan Stojković, Siniša Nacković, Marko Veljković, Bojan Stojanović, Miloš Stojanović, Milan Bogdanović, Stevo Božović,  Slobodan Ignjatović i Marko Stevanović, igrači veznog reda Milan Veljković, Dragoslav Trajković, Igor Aleksov, Aleksandar Stojanović, Nenad Jovanović, Boban Pavlović, Dragan Ilić, Bojan S. Stojanović, Nikola Stojanović, Marjan Stanimirović i u napadu Petar Petrović, Lazar Mitić, Aleksandar Stojković i Nikola Vojinović.

ZutoCvece