DINAMO OKONČAO PRIPREME

Trenera brine kvalitet

 

 

 

 Vlasinsko jezero, Kopaonik, pa ponovo Vlasinsko jezero, bili su trasa pripremnog puta vranjanskog prvoligaša, dugog 21 dan. I na Vlasinskom jezeru, gde su fudbaleri boravili od 13. do 20. jula, pristizalo je mnogo igrača, malo njih je ostajalo, a ista situacija se ponovila i na Kopaoniku. Sada, u poslednjoj nedelji pripremnog perioda, trener Saša Štrbac sveo je spisak na 23 igrača koji će konkurisati za startnu postavu u prvom meču u Kruševcu sa domaćim Napretkom. Takođe, Štrbac očekuje da u klub pristignu još tri pojačanja, čime bi se priča o dovođenju konačno završila. Fantastični uslovi na obe destinacije, pogotovo Vlasinskom jezeru, omogućili su da se igrači spreme kao nikad do sada. Svi pucaju od snage, ali ono što Štrpca zabrinjava jeste kvalitet:

 -Za prvoligaške izazove potrebna su nam još trojica kvalitetnih fudbalera kako bismo u takmičenje ušli potpuno ravnopravno sa ostalim timovima u ligi. Kada oni dođu, a ja ih očekujem svakog dana, nema sumnje da će Dinamo biti ozbiljan prvoligaš. Moji igrači pucaju od snage, što je i logično, jer smo na planini boravili ukupno tri nedelje. Ono što me brine jeste kvalitet igrača. Nisam time zadovoljan, ali šta je, tu je. Pokušali smo u poslednjem trenutku da angažujemo novajlije i za sada uspeli smo da podmirimo deficit u špicu napada dovodeći nekadašnjeg igrača francuskog Marselja Anana Ašila. Ostalo je da se reši problem dvojice vezista i desnog beka.– ističe Štrbac.

Prvi čovek kluba, predsednik Borivoje Antić, gotovo je svakodnevno među fudbalerima, a sem toga, dosta vremena provodi i oko sređivanja infrastrukture na stadionu Pamučnog kombinata, kako bi objekat dobio upotrebnu dozvolu  i samim tim Dinamo mogao nesmetano da igra svoje mečeve kod kuće. Javnost sa pažnjom prati svaki potez Uprave kluba, a predsednik Antić dodaje:

- Početkom nedelje svi radovi na stadionu će biti završeni. Mesec dana mnogo radnika radilo je na uređenju svlačionica i kupatila, sale za pres konferencije, prostorije gde će se kucati protokoli, a u eksterijeru su vođeni radovi na adaptaciji tribina, izgradnji novinarske lože, sređivanju VIP lože za zvaničnike i goste, a poslednji veliki posao, ugradnja semafora, je okončana i sada čekamo stručnu komisiju FSS koja će nam nakon pregledanja celog objekta, izdati dozvolu za upotrebu, odnosno, omogućiti Dinamu da nesmetano igra svoje mečeve kao domaćin – ističe prvi čovek Dinama Borivoje Antić.

 

                                                                     

SASTAV

 U ovom trenutku ravno 23 igrača nameću se treneru Saši Štrpcu. To su golmani Žarko Trifunović, Nikola Vujanac i Milan Vojinović, igrači odbrane Nenad Trajković, Marko Kostić, Nikola Anđelković, Aleksandar Arežina, Stefan Radovanović, Vladimir Stojanović, Milan Nedovčić, Igor Mijović, Bojan Andrić, Nemanja Milenković, igrači srednjeg reda Miloš Janićijević, Lazar Popović, Nikola S. Arsić, Nikola Popović, Uroš Ljubomirac i Tomas Destamp, kao i napadači Nenad Djurđević, Zoran Baljak, Nikola Z. Arsić i Aleksandar Aranđelović.

 

 

GLUMAC MILAN VASIĆ MEDjU FUDBALERIMA

PEVAJ BRATE, DO SUPER LIGE

Poznati srpski glumac, koji je glumačku karijeru započeo u vranjskom pozorištu «Bora Stanković», a koji se proslavio ulogama u mnogobrojnim predstavama, filmovima i serijama, od kojih je najpoznatija «Pevaj brate» sa glumcima Andrijom Miloševićem i Milanom Kalinićem. Nosilac glavne uloge u filmu «Zone», koji će se snimati na Vlasini, gotovo je svakodnevno uz fudbalere Dinama.

«Rođen sam na Kosovu i aktivno sam nekoliko godina igrao fudbal. Volim taj sport, mnogi fudbaleri Dinama su mi prijatelji i zato sam često ovde. Zamolili su me da im nešto odglumim, što sam sa radošću uradio, a onda smo svi u glas uskliknuli «pevaj brate do super lige»!  

 

TAMNOPUTI AŠILE POJAČAO NAPAD

Nekadašnji igrač francuskog Marselja Anani Ašile novi je član prvoligaša Dinama. Dolaskom ovog darovitog napadača sa francuskim pasošem, koji vodi poreklo iz Obale Slonovače, trener Saša Štrbac je zatvorio napadačku formaciju u kojoj su, pored Ašilea, Nenad Djurđević, Zoran Baljak i Nikola Z. Arsić. Na kraju, treba reći da je Ašile drugi stranac u redovima Dinama. Pre njega u klub je došao sjajni vezista Tomas Dapkus koji sa sobom ima pasoš Litvanije.

 

TROJICA GOLMANA U KONKURENCIJI ZA JEDINICU

Nikada do sada Dinamo nije imao ovako žestoku konkurenciju među čuvarima mreže. Ovoga puta trojica golmana konkurišu za dres sa brojem jedan. Nikola Vujanac, Žarko Trifunović i mladi Milan Vojinović. Potpuno je neizvesno kome će trener Saša Štrbac dati poverenje.

ZutoCvece