NOVA IZDANjA

Skrivena emotivna treperenja

Slađana Nedeljković: „Traganja“, pesme; izdanje: NBZ izdavaštvo – Narodna biblioteka Zvornik, Književni klub „Sirin“, 2015.

 

Asocijacije u nizovimaOvo su, definitivno, „zlatni“ stvaralački dani Slađane Nedeljković, multimedijalne umetnice iz Vranja, koja je već prevazišla lokalnu scenu i može se svrstati u balkansko-regionalni, pa i širi međunarodni umetnički milje. Izložba za izložbom, zbirka za zbirkom, i evo nama Slađane Nedeljković u novom izdanju zbirke pesama „Traganja“. Njena su interesovanja velika, talenti višestruki, pa se iz dana u dan dokazuje u novim izazovima u čarobnom svetu stvaranja – slikarstvo, dizajn, novinarstvo, poezija, i pre svega lični senzibilitet.

- Ispred nas – kaže jedan od recenzenata zbirke, književnik Radovan Vlahović, direktor Banatskog Kulturnog centra – prostrle su se pesme Slađane Nedeljković kao šarena livada u rano proleće na koju još ljudska i životinjska noga nije kročila. One su jednostavne, lake, lepršave, ali dovoljno duboke i zavodljive da čitaoca povuku i namame da svom silinom duha zaroni u njih i da u njima potraži ona skrivena emotivna treperenja koja nam Slađana svojim pevanjem nudi. U njima otkrivamo da je pesnikinja veoma darovita i sa istančanim smislom za lepo, a njene poetske slike su visoko estetizirane i nose u sebi onu preko potrebnu toplinu zaljubljenosti svoga autora, kako u samo pevanje tako i u one daleke i neuhvatljive animuse o kojima peva.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje "Vranjskih" preko www.novinarnica.net

ZutoCvece