PRIVATIZACIJA RADIO-TELEVIZIJE VRANjE

Na Zujinom kazanu

Veličković, koji je do juče pozivao na rovovsku borbu za odbranu i spas najglomaznije regionalne televizije i zaklinjao se na ostanak uz zaposlene dok svi ne „izginu“, iznenada se odlučio za socijalni program. Njegova namera u najavi, da uzme kintu i napusti brod koji tone, izazvala je dodatnu dozu panike među zaposlenima

 

Dok je dobar deo zaposlenih u Radio televiziji Vranje (RTV) proteklih dana trenirao živce i u egzistencijalnom grču balansirao na tankoj žici između krajnje neizvesnog ostanka i odlaska (socijalnog programa), v.d. direktora Zoran Veličković otišao je na godišnji odmor da peče rakiju. Dok se on bavi fermentacijom, višim i nižim alkoholima, stvar u kolektivu sa 54 zaposlena opasno se zakuvava u pogledu raspleta događaja u procesu privatizacije koji se po zakonu ima okončati najkasnije do 1. jula, do dana kada ističe rok za prodaju većinskog paketa akcija.

ZVONI GLAVA OD „ZUJOVAČE“

Kuva se ponajviše jer je Veličković odlučio da se, pre nego podloži kazan, na prečac samoprijavi za odlazak iz televizije preko socijalnog programa i takvu odluku usmeno saopštio kolegama. Zar on, koji je do juče pozivao kolektiv da izdrži do kraja i sledi ga u jurišu za opstanak ove kuće pod tržišnim uslovima nakon privatizacije, bez obzira što će ostati bez gradskog kazana vrednog oko 50 miliona dinara (sami su navodno zarađivali još oko petnaest miliona)?! Najava njegovog odlaska izazvala je dodatnu paniku kod zaposlenih koji već duže vreme strahuju da ne bude prevareni, ma za koju se opciju odlučili. Informacija je protumačena kao konačni odustanak SPS (stranke čiji je Veličković član) od svog decenijskog „prozora u svet“ i dizanje ruku od ideje da RTV kupi konzorcijum zaposlenih sa Veličkovićem na čelu.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje "Vranjskih" preko www.novinarnica.net

ZutoCvece