VRANjE, OLIMPIJSKI GRAD

Kude ćemo s tol'ki svet

Ima ovde okolo olimpijskih sela koliko hoćeš. Pa u olimpijske discipline treba da se uključe oranje, kopanje, frezanje, kosidba, žetva, setva... Kad neće domicilna omladina da održava selo, nego svi trče u grad kao na so, eto nama mladih olimpijaca uvoznih

 

Deco, Vranje vas čeka: prizor iz Sportskog centraSkupština grada Vranja, na sednici održanoj dana 27.04.2012.godine, donela je Odluku o spremnosti Grada Vranja za organizatora i domaćina 10. Školske olimpijade. Ovom Odlukom Grad Vranje izražava spremnost da bude organizator i domaćin 10. Školske olimpijade koja treba da se održi 2016. godine na teritoriji grada Vranja. Ovlašćuje se gradonačelnik grada Vranja da, u ime Grada, potpiše kandidaturu. U budžetu grada Vranja obezbeđuju se sredstva za realizaciju ove Odluke.

SEDAM DO DESET HILjADA

Sve je to lepo, Vranje će postati olimpijski grad, ali, koliko je to realno i ima li kapacitete i infrastrukturu za jednu ovakvu manifestaciju?

Poslednji domaćin Školske olimpijade bila je Sremska Mitrovica, daleke 2012. godine; vreme brzo prolazi. Kroz Vranje, za vreme Olimpijade, treba da prođe sedam do deset hiljada ljudi, pa gde ćemo ih?

Ovo podseća na onu staru pesmu uz gusle – „zaratile dvije svejtske sile, Italija i Srez Nevesinje“. Pa ti se jedan iskusni, brkati Hercegovac doseti – „a što ako se predaju, đe ćemo sa tolikim ljudima, a sami ne znamo kuda ćemo sa sobom“?

Ali olimpijada je olimpijada, ima ovde okolo olimpijskih sela koliko hoćeš. Pa u olimpijske discipline treba da se uključe oranje, kopanje, frezanje, kosidba, žetva, setva ... Kad neće domicilna omladina da održava selo, nego svi trče u grad kao na so, eto nama mladih olimpijaca uvoznih, kao što je predvideo Dragan Tomić.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje "Vranjskih" preko www.novinarnica.net

ZutoCvece