NEDOSTATAK LEKOVA I SANITETSKOG MATERIJALA U OPŠTOJ BOLNICI

Zdravlje na revers

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u osnivanju Slobodan Milenković tvrdi da je zbog javašluka u radu menadžmenta prisutan deficit sanitetskog materijala, nekih životno važnih lekova bez kojih jedna ovakva ustanova ne može da funkcioniše, upozoravajući da je nezamislivo da bolnica regionalnog tipa i jedan sekund bude bez elementarnih sredstava za rad, a kamoli tri, četiri nedelje kao što se ovde dešava

 

Taj nedostatak nadoknađujemo: Zvonimir Djorđević- Zbog nedostatka sanitetskog materijala stanje u bolnici je katastrofalno. Nemamo elementarnih uslova za rad - zavapio je ovih dana javno v.d. direktora Opšte bolnice u osnivanju Slobodan Milenković.

Ovaj vranjski ortoped je na konferenciji za novinare SNS, u funkciji člana Saveta za zdravstvo odbora ove stranke, još upozorio da „u bolnici vlada haos“ i „ogromna finansijska dubioza“ koje su, po njegovom mišljenju, „posledica loše organizacije rada u menadžmentu Zdravstvenog centra Vranje“. Milenković je još ukazao na sledeće krupne propuste - nedostaju značajni medicinski preparati i sanitetski materijal za operativni rad lekara; pacijenti se usred noći šalju da sami kupe ono što bi trebalo biti besplatno u okviru zdravstvene zaštite za koju plaćaju doprinose državi, a za čiju je nabavku država već prebacila sredstva ovdašnjem zdravstvu preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO); tenderi za nabavku materijala koji nedostaje kasno se raspisuju.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje "Vranjskih" preko www.novinarnica.net

ZutoCvece