SLUČAJ HAPŠENjA PREDRAGA TRAJKOVIĆA DžOLjE

Odžačka večernja nastava

Dok mnogi ovih dana mozgaju kako bi nekako pronašli vezu između osoba koje su navodno prodavale diplome od severe Vojvodine do juga Srbije, možda bi jedna stvar mogla biti indikativna: na sajtu Srednje stručne škole u Odžacima gde je, navodno, osmišljen plan, piše da im je jedan od partnera Internacionalni univerzitet Distrikta Brčko čije je istureno odeljenje u Vranju pre četiri godine otvorio upravo Trajković

 

Škola u rođenoj kući: Trajković u učioniciDa je nastalo veliko „uzbuđavanje“ što je uhapšen Predrag dr Trajković, u Vranju poznatiji pod nadimkom Džolja, nije. Malo mu se sitila nelojalna veleučilišna konkurencija, njegovi večni neprijatelji i nosioci lažne akademske moći u lokalu prevrnuli su uz pokliče radosti poneki sto, ukućani su se sigurno prepali i zabrinuli iako misle da je nevin, a on najverovatnije izgledao autentično zabezeknuto kad su došli da ga privedu. Osim ovih afektivnih, prerano je za bilo kakve druge reakcije i zaključke jer je Trajkovićeva moguća krivica daleko od dokazane i egzaktno merljive. Šta je to zaboga, prema onome što saopštava MUP, dr Trajković navodno zgrešio?

Najpre, da odmah razjasnimo, nije hapšenje vezano za sumnjive fakultetske poslove u novijoj akademskoj istoriji Vranja. Ni o fakultetskim diplomama koje su lokalni političari sticali po podrumima i budžacima zevzečeći se i smejući nam se u lice zajedno sa lokalnim rukovodiocima neakreditovanih obrazovnih centara među koje je neretko, opravdano ili ne, svrstavan i dr Trajković. Naprotiv. Vele sada iz policije da je on, navodno, u nekakvoj kriminalnoj „udruzi“ profesora i posrednika koja se dovodi u vezu sa, opet navodnim, primanjem i davanjem mita za izdavanje falsifikovanih diploma, slušaj 'vamo, Srednje stručne škole „Odžaci“ u istoimenom mestu na severu Bačke. Otkud vranjski doajen privatnog akademskog obrazovanja u srednjoškolskim poslovima? Ne sasvim slučajno.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje "Vranjskih" preko www.novinarnica.net

ZutoCvece