FUDBAL: PČINjSKA OKRUŽNA LIGA

Pčinja ide u baraž

Niška zona kao izazov: FK PčinjaFudbaleri Pčinje iz Trgovišta, pobedom od 7:0 u poslednjem 30. kolu Pčinjske okružne lige nad ekipom Vranjske Banje, osvojili su prvo mesto i plasirali se u baraž za popunu mesta u Niškoj zoni.

U baražu će fudbaleri Pčinje igrati protiv pobednika između Tanaska Rajića iz Pirotske lige i Topličanina iz Prokuplja, te pobednika baraža između ekipa Kosovskog okruga, Grackog iz Starog Grackog i Sloge iz Raniluga. 

U subotu je u Trgovištu burno proslavljeno osvajanje prvog mesta, jer su uspeli da preteknu ekipe Nebeskih Anđela iz Vranja i Morave iz Vladičinog Hana, koje su pre početka prvenstva slovile za favorite. 

Rezlati 30. kola: Alakince - Čelik 1:0, Morava – Levosoje 3: 0, Mladost/S/- Nebeski Anđeli 1:6, Biljača – Mladost (B) 2:5, Besa – As (nije odigrano), Trešnjevka – Kondiva 3:3, Pavlovac – Ternoci 2:1, Pčinja – Vranjska Banja 7:0.

NIKAD BOLjE
Ivica Mladenović, jedan od čelnika Pčinjske okružne fdbalske lige, navodi da je proteklo  prvenstvo bilo  sigurno  najbolje  u  poslednjih  desetak  godina.
- Svi  ljubitelji  fudbala  iz  Pčinjskog  okruga  se nadaju  da  će  ekipa  Pčinje  ovoga  puta imati  više  sreće u baražu  i  da će  od  naredne  sezone  biti  član  zonske  lige – kaže Mladenović.

 

PETLIĆI DINAMA PRVI U BOSILEGRADU

Najbolji u regionuPetlići Dinama, rođeni 2002. godine, koje su na zahtev roditelja vodili treneri Joca Ristić i Nikola Ilić, osvojili su prvo mesto na fudbalskom turniru za njihovo godište održanom u Bosilegradui

- Pored domaćina turnira, ekipe Mladosti iz Bosilegrada, učestvovale su ekipe Dinama, Vlasine iz Vlasotinca, dve ekipe OFK vranje i ekipa Preševa. Osvojili smo prvo mesto, druga je bila ekipa Preševa, a treća Vlasina – kaže Ristić.

- U finalu je bilo izuzetno uzbudljivo, i naši i dečaci iz Preševa pružili su odličnu partiju, ali mi smo bili taman bolji da slavimo rezultatom 1:0 – navodi Ilić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Filip Petrović iz Dinama, a Ognjen Ristić za najboljeg golmana.

- Izuzetno smo zadovoljni ponašanjem kao i igrom dečaka, turnir je  izuzetno dobro organizovan i zato sve pohvale domaćinu, a posebno predsedniku opštine Vladimiru Zaharijevu – ističe Ristić..

Za petliće Dinama, nastupili su: Ognjen Ristić, Marko Novković, Aca Tomic, Vukašin Ilic, Filip Petrović, Aleksandar Milenkovic Mateja Arizanović, Zoran Jašarević, Lazar Radicević, Marko Rasič, Nebojša Dimitrijević, Milan Ristić, Aleksandar Antić i Danijel Zlatković.

Komentari

Ekipe 2002.godista su uglavnom deca 4.razreda Osnovne škole i na ovom turniru je i uzrast uglavnom bio taj , a i mladji.
To sve vazi, osim za ekipu iz Preševa, koji su doveli par dečaka iz prve postave, za "2 glave" viših od sve ostale dece iz Bosilegrada, Vranja i Vlasotinca.Vizuelno su odudarali od svih ostalih dečaka.

Niko od trenera nije dao premedbu, razumljivo, prijateljski turnir, vrhunski organizovan, uz ljubaznost organizatora, hranu, vodu, sokove.

Ovo napominjem iz dva razloga:

Pobeda DInama na turniru je Čista kao suza-pokazali su jedan napredak u radu, ali dobija jos jedan poen više, pobedili su fizički mnogo jaču ekipu, koja je bar 2 godine starija od 2002. godišta.Sramota za trenere iz Preševa! Bravo Joco i Nikola!

Sramota za Grad Vranje, sto NEMAJU SLUHA, IDEJE I ORGANIZATORSKOG SMISLA DA BILO ŠTA ORGANIZUJU ZA NAŠU DECU, A DA TO BAR LIČI NA OVAJ TURNIR!!!
U VRANJU IMA BAR 300 DECE UZRASTA DO 8.RAZREDA KOJI TRENIRAJU FUDBAL.

ZutoCvece