KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV SLOBODANA PETROVIĆA

Tresla se gora...

Protiv mene je podneta samo jedna krivična prijava zbog putnih troškova, iako je obračunski radnik Zavoda za urbanizam račune knjižio prema zvaničnim instrukcijama – kaže bivši direktor ovog javnog preduzeća

 

Nedostaju milioni: NikolićKada je letos na mesto direktora JP Zavod za urbanizam postavljena Marija NIKOLIĆ (SNS), njena stranka je najavila veliku akciju „češljanja“ poslovanja bivšeg direktora Slobodana PETROVIĆA (DS). Tako je, samo desetak dana nakon što je 15. avgusta prošle godine usvojilo izveštaj o poslovanja ovog preduzeća za 2011, Gradsko veće donelo i Rešenje o obrazovanju radne grupe, na čelu sa većnikom za budžet i finansije Draganom SPIRIĆEM, za internu reviziju njihovog poslovanja, koja još uvek radi. Dva meseca kasnije, 21. novembra prošle godine, Policijska uprava je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv Petrovića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja.

SNS AKCIJA

I dok čaršijom istim intenzitetom kao i tada kruže glasine o zloupotrebama, milionima, stanovima, nova direktorka, koja je svojevremeno prva iznela da je Petrović za putne troškove u prethodne četiri godine naplatio ukupno nešto preko 2,2 miliona dinara, a na ime zarada spoljnih saradnika blizu četiri miliona, od čega je najveći deo iz kredita uzetog neposredno pre smene sa funkcije, sada, pet meseci kasnije, upitana za detalje oko toga kako se ova priča razvija i da li se uopšte razvija, samo kratko kaže:

Nije tačno: Petrović- Mislim da je preuranjeno da te podatke iznosim u javnost.

U najmanju ruku čudan rezon, posebno ako se ima u vidu da je septembra prošle godine za govornicom lokalne Skupštine upravo ona iznela podatke o enormnim troškovima bivšeg direktora (vidi okvir).

Prozvani, pak, upitan na istu temu, kaže da protiv njega nisu preduzimane nikakve zakonske sankcije uprkos „akciji“ koju je protiv njega poveo SNS.

- Postoji samo jedna krivična prijava, ali ne znam ko je podneo. Prijava se odnosi na obračun putnih troškova prilikom likvidiranja putnih naloga, koje je obračunski radnik Zavoda za urbanizam obračunavao u skladu sa instrukcijama iz stručnog časopisa „Računovodstvena praksa“. Po ovoj prijavi nije preduzimano krivično gonjenje – navodi Petrović.

Potpuno paušalne tvrdnje: StefanovićPodsećanja radi, nakon što je Petrović četrdeset meseci direktorovao ovim preduzećem, naprednjaci su tvrdili upravo u ovim novinama da ni neka hapšenje nisu daleko. Prvi čovek vranjskog SNS Dragan NIKOLIĆ rekao je u „Vranjskim“ da je „došlo vreme za naplatu računa“ i poručio „da tu nema mesta za političke priče“:

- Predviđam robiju za sve one koji nisu radili po zakonu. Svaki potrošen dinar mora da se objasni. Ko je kako radio, tako će i proći. Niko nije nedodorljiv i nikome članska karta neke stranke ne može biti zaštita pred sudom – kazao je on.

Tada je, podsećamo, Petroviću stavljano na dušu i da je svo vreme koristio privatno vozilo u službene svrhe, iako je imao zahtev UO firme da kupi službeni auto. Ali, on je to izbegao, i, priča se, od firme naplaćivao i 30 odsto preko stvarne cene, za amortizaciju sopstvenog vozila, na šta po zakonu, doduše i ima pravo. 

Ali, upućeni tvrde da, kako god se okrene, ovoliki novac za putne troškove mora biti sporan.

- Petrović je, u najmanju ruku, trošio mesečno više od 50.000 dinara ili oko dve hiljade dinara dnevno – navodi sagovornik iz Zavoda za urbanizam koji je insistirao na anonimnosti.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Komentari

"Мислим да је преурањено да те податке износим у јавност" reče direktorka i ostade živa!!! Pa, kad neće biti preuranjeno tj. kad će biti vreme? Kad više ne budeš direktorka!? Ovo je očigledan primer ne shvatanja odgovornosti koju nosu javna funkcija tj. još jedan pogrešan čovek na pogrešnom mestu. Blamaža za Mariju!

I sta sad raditi kad se na ovako odgovorna mesta postave devojčurci koji jos nisu iz puberteta izasli! Neodgovorne izjave, neodgovornih, neozbiljnih ljudi bez ikakvog osnova. Slobodan ce inkasirati jos mnoge hiljade zahvaljujuci ovoj neodgovornoj stranci koja jos uvek nije shvatila da se izborna trka zavrsila i da je vreme da se krene nesto da radi i prestane da se obmanjuje narod!

OVAJ DEVOJCURAK MARIJA NIKOLIC JE RODJAKA NA DRAGANA NIKOLICA NIKU,CISTO DA SE ZNAJE,OD NJUMA NEMA POSTRCAN U OVAJ SUNCEV SISTEM.

au sto boća voli boćanje ...... nadobudni i predimenzionirani covek .... dzaba diploma , karakter mu je ko ljuta papricica....

e sudbino moja sto nesam na niku rodjak direktor da si budem

Ćomi, zašto blamaža? Zato što neće da diže hajku pre presude? Zato što neće da okleveta pre završetka istrage?
Lepo je pisac ovog teksta izneo činjenicu da radna grupa za reviziju poslovanja jos uvek radi, a što direktorka zavoda ne želi da daje komentare pre nego što radna grupa donese zaključak, treba da bude osnov za ponašanje svih rukovodioca i političara. Oni što dižu buku i halabuku, što osudjuju i pre nego što je podignuta optužnica, imaju za cilj da skrenu pažnju ili na sebe, ili od sebe. Kad bi se svi ponasali kao direktorka, politika bi postala dosadna, a to je za čaršiju NEOPROSTIVO !
Osvrnucu se i na razlog pisanja ovog teksta. Zasto ovaj tekst ide u štampu, iako pisac teksta zna da revizija poslovanja jos uvek traje? Da je nedostatak tema za pisanje, ne verujem. Da je podsećanje javnosti dokle se stiglo sa slučajem, tekst bi bio kratak i nezanimljiv. Mišljenja sam da ovaj članak ima za cilj da stvori odredjenu reakciju u javnosti, da stvori pritisak na istrazne i sudske organe da sto pre podnesu prijavu ili obustave istragu. Kome to ide u prilog? Ne znam, ali kandidata ima na pretek, naprednjaci, socijalisti, demokrate, pojedinci koji su direktno ili indirektno umešani...
Tekst obiluje izjavama i cinjenicama koje su istinite, ali primecujem da pisac teksta navodi citaoce da je osumnjiceni nevin i progonjen od stranke koja je nova u gradskoj vlasti. Ipak bih taj zakljucak ostavio da donesu istrazni i sudski organi, to im je posao.

Vlast je formirana pre 7-8 meseci i nije to razlog da se odugovlači sa proverama. Valjda postoje budžetske inspekcije koje imaju redovnu obavezu da vrše nadzor i kontrolu trošenja para u javnim ustanovama. Zašto to dosad one nisu uradile več su čekali da nova direktorka progovori o tome.
To je propust organa koji vrše nadzor i kontrolu budžeta. I na kraju ako je mogao Mišković da odgovra i daje izjave MUP-u i tužilaštvu, što nebi mogao i Boća koji je po priči za njegov mandat zdipio 200.000 evrića. Izgleda dobra škola njegovog Tasta, nego i njega treba da protresu pa neka krene redom.

"Mišljenja sam da ovaj članak ima za cilj da stvori odredjenu reakciju u javnosti, da stvori pritisak na istrazne i sudske organe da sto pre podnesu prijavu ili obustave istragu".
Hahahaha!!!! Od kad to novinari imaju toliku moć? Gluposti.

Овај "биосимпатизер" треба да се одлучи да ли мисли на пресуду или на истрагу.
Како неће да диже галаму пре пресуде, кад судског поступка нема?
Или, како неће да диже галаму док траје истрага, а већ је дигла галаму у Скупштини?
А што се каже тамо, може и у новинама јер је рад Скупштине јаван. Значи, ради се у ствари о томе да она лично не сме да прича за "Врањске" јер се не разуме у финансије, него у архитектуру и прича оно што јој се каже. Ни у Скупштини не би причала, али је морала, очигледно, јер је шеф наредио. Просто ко пасуљ!
Уз све то, новинари имају право по закону да се баве оваквим темама и за време поступака и за време истражних радњи. А саговорници имају право да причају шта хоће. А читаоци, па и ви биосимпатизеру, можете текст да тумачите, такође, како хоћете.

Mislim iza ove neduzne i jadne curice stoje njeni rodjaci Nikolici koji pokusavaju da se osvete Demokratskoj stranci.

ZutoCvece