VLADIMIR PEŠEVSKI, VIDOVNjAK

Na direktnoj vezi sa Bogom

Zoran Antić će nastaviti da vodi grad samo pod uslovom da promeni najbliže saradnike i okruži se stručnjacima koji će ga savetovati u vezi sa privredom i ekonomijom. Crkva nije vladikina, crkva je božja. Sveštenici u Vranju ne sagledavaju narod kako treba, zaglibili su u nemoral, samo zgrću bogatstvo, ne čitaju svete knjige i ne vode narod kako treba. Političari koji sada vode grad su bezvredni i uskoro će nestati sa političke scene, ali jedan mlad će ostati

 

Biće nam bolje tek za dve godine- Zoran Antić će nastaviti da vodi grad samo pod uslovom da promeni najbliže saradnike i okruži se stručnjacima koji će ga savetovati u vezi sa privredom i ekonomijom. U suprotnom, narod, koji on ne poštuje previše, će ga srušiti jer će zavladati velika beda. Ni socijalisti, ni naprednjaci u Vranju nikada neće vladati sami, iako se tome nadaju, već isključivo u nekoj koaliciji, a među njima ne vidim ni jednog koji će napraviti neku karijeru – svojevrsnim osvrtom na aktuelni trenutak, što bi rekli politički analitičari, svoju priču započinje Vladimir Peševski zvani Vlade Makedonče, koji za sebe kaže da je jedini pravi vidovnjak u našem kraju.

PAHOMIJE I TESLA

Vlade je rođen je u Skoplju, pre 54 godine, 21. avgusta, a na taj dan, na rođendan 1999. godine, kako tvrdi, u snu mu se javila božja sila i naredila mu da bude njen provodnik sa nama, običnim smrtnicima, i da progleda božjim očima. Od tada je na jugu Srbije, a i van granica ove zemlje poznat kao Vlade Božje Oko.

- Evo, vidite, ovo sam zapisao još pre deset godina da će se dogoditi i bilo je tako. Ja se sa bogom spajam meditacijom i imam vizije – uverava nas Vlade.

A da je pisao svašta, jeste. Često nečitko, krupno, pa sitno... To je forma nekih kao dijaloga sa bogom. Vlade kaže da on tako, kroz svoju energiju i energetska polja koja formira, komunicira sa njim, postavlja mu pitanja, a ovaj mu odgovara. Mada, priznaje, često mu nije jasno šta sve hoće da mu kaže pa, pokušava da sa umnim ljudima sve to razjasni i spoji u celinu. Kad mu se bog javi to onda brzo zapisuje i zato su beleške nesređene. Non-stop se poziva na boga, crkvu, sveštenstvo, manastire. Kako je sve to uspeo da spoji u celinu kad je opšte poznato da Biblija osuđuje medijume, vidovnjake, horoskope, tarot i ostale zanimacije dokonog sveta, nije jasno. Mada, nije da nam popovi ne prete, kažu venici će na nebo, uživajući, a oni koji to nisu oni će u pakao, da pate u beskrajnom mučenju. Vlade božje oko nije tako strog. On kaže da nije bitno da li u boga veruješ ili ne, nego je bitno da veruješ u «nešto», da tvoja duša teži nečemu.

- Živimo u teško vreme i Vranje će, kao i Srbija, u tom mračnjaštvu ostati do 2019. iako prva poboljšanja vidim za dve godine. Biće mnogo ubistava i samoubistava u gradu, a biće ih još više u narednom periodu. Ovde nema duhovnosti, a mladi sve više nose đavolja obeležja – pirsing i tetovaže – ne dopada se trenutna moda našem sagovorniku.

Na ovom mestu Vlade Božje Oko, poput nekog evro, skeptika poručuje:

- Taj mladi političar će želeti da nas odvede u Evropsku uniju, ali će narod to odbiti. Srbija nikada neće ući u tu organizaciju, već će se u narednih deset godina stvoriti neki savez trinaest pravoslavnih zemalja sa Rusijom na čelu, u kome ćemo biti i mi. Srbija će postati najbolje mesto za život na  Balkanu, koja će sa nekolicinom zemljica u susedstvu, koje će tek nastati cepanjem sadašnjih država, formirati nešto poput male Jugoslavije, sa različitim ljudima, a jednom valutom i društvenim uređenjem – prorokuje on.
Pitamo našeg sagovornika da li će u Vranju nastaviti da cveta kriminal, a on kaže da je još pre pet, šest godina video da će Vranje goreti u vatri, a paljevine i neredi tog tipa neće prestati ni u godini pred nama. Takođe, u daljoj budućnosti predviđa jak zemljotres koji će izazvati erupcija vulkana u obližnjoj Vranjskoj Banji.

- Vranje ima puno problema sa prošlošću, nisu raščišćene stvari i dok se to ne desi nema mrdanja napred. Političari koji sada vode grad su bezvredni i uskoro će nestati sa političke scene, ali jedan mlad će ostati... Gradonačelnik neće sprovodi zakon, a naprednjaci će imati minorni uticaj – navodi on pokazujući nam u svojoj svesci belešku iz 2002. u kojoj stoji da će «radikali vladati sa socijalistima».

Vlade božje oko nije mimoišao ni privredne teme. Od «Simpa» će, kaže, ostati samo «S», a jedini spas za tu firmu vidi u trenutku kada se otme iz zagrljaja socijalista.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Komentari

"Зоран Антић ће наставити да води град само под условом да промени најближе сараднике .." Pa jel ovaj prodavac magle vidi sta ce da bude ili ne!!! Evo ja kazem - AKO u Vranju ima zakona i pravde - ti ces zavrsiti u cuzi jer ovo sta radis je nelegalno!!!!!

vranjske novine bi trebalo da budu glasilo vranjanaca, pametnih i skolovanih, koji imaju sta da kazu, a ne samozvanih proroka, vidovnjaka i baba Roski, bozjih oci, usi i ostalih organa za stupanje u kontakt sa svevisnjim. ne znam zasto uopste obradjujete ove teme i koga normalnog to jos zanima.

знао сам једног видовњака, самозваног и он је радио са микро и макро космос и са Бога. готово исте речи користив па се питам кој од кога преписује. можда су и у исту школу ишли. викав да су тија видовњаци много образовани. сви су догурали до четврти разред основне школе. исто као куде Шојића. Григорије и баба гатара у све се разумев. ту је политика, локална и овај белосветска, привреда, економија а овај знаје по малка и геодезију, спомиње неки вулкани. питам се само кој прооди кроз Врата сазнања и дали блејив или мучев. и на крај се питам колко све тој кошта или је Бог рекја џабе за божјаци.

Moj predlog je da Makedonce, kitka Bozja, bude savetnik Gradonacelnika. Govek poznaje materiju. Ima kapacitet. Jednom recju, GENIJE. Zasto da ne? I Hitler je imao bele magove za proricanje ishoda rata i sudbine arijevskog naroda. Dobro bi mu dosao savet kako da izbavi ovaj nebeski narod. Fali mu jos i Mengele pa da horor bude pravi. Ima ih tu u okolini samo ih treba pozvati.

Ne trebaju nama nikakvi vracari,magovi vragovi.Imamo si mi Zorana Antica i Dragana Nikolica.Pa ljudi,ovakva dva vracara ne mozete da nadjete nigde u svet.Ovakve preva.... strucnjake majka jednom radja.

ZutoCvece